Straujuma: KVV tiks dotas atlaides, jo ir svarīgi uzņēmumam turpināt darbu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Liepājas metālapstrādes uzņēmumam «KVV Liepājas metalurgs» (KVV) valdība, iespējams, dos atlaides kredītmaksājumiem, taču uzņēmumam tiks izvirzīti vairāki nosacījumi, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Uz jautājumu, vai valdība atļaus atlikt 2,7 miljonu eiro maksājumu, premjere teica, ka būs «dažādi nosacījumi, ko valdība izvirzīs». «Uz zināmiem nosacījumiem, iespējams, mēs kādas atlaides dosim. Galvenais ir, lai uzņēmums strādā. Man ir prieks, ka krāsns tagad kuras un cilvēkiem ir darbs,» teica Straujuma.

Viņa atgādināja, ka šobrīd grūti klājas ne vien KVV, bet visai metalurģijas nozarei Eiropā, kas piedzīvo lejupslīdi.

Jau vēstīts, ka valdība sēdē otrdien lems par KVV lūgumu koriģēt kredītsaistību nomaksas kalendāru, atliekot 2,7 miljonu eiro maksājumu, kas bija jāveic līdz pērnā gada nogalei.

KVV lūdzis valdību koriģēt kredītsaistību nomaksas kalendāru un precizēt obligātās iepirkumu komponentes (OIK) atlaižu shēmu, kas ļautu nodrošināt uzņēmuma darbībai optimālu elektroenerģijas cenas līmeni. Tostarp uzņēmums lūdz uz diviem gadiem atlikt maksājumu 2,7 miljonu eiro apmērā. Savukārt tas, vai tiks lūgts atlikt arī 2016.gadā plānoto maksājumu, varētu būt zināms janvāra beigās vai februāra sākumā.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka 2014.gada 2.oktobrī tika parakstīts līgums par «Liepājas metalurga» pamatražotnes pārdošanu Ukrainas «KVV Group». KVV par «Liepājas metalurga» pamatražotnes iegādi jāmaksā 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu