LDTA pagaidām nogaidoša pret ierosinājumu nodrošināt degvielas izbraukuma tirdzniecību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijā (LDTA) pagaidām nav konkrēti pārrunāta iniciatīva veikt izmaiņas likumdošanā, lai nodrošinātu degvielas izbraukuma tirdzniecību.

Vienlaikus tiek uzsvērts, ka šāda iniciatīva nav nākusi no asociācijas puses, un attiecīgi nekādas aktivitātes šajā jautājumā netiek veiktas.

LDTA valdes priekšsēdis Mārtiņš Stirāns norādīja uz riskiem. «Iemesls aizliegumam realizēt degvielu no «pārvietojamām uzpildes stacijām» ir saistīts ar nelegālā tirgus ierobežošanu no valsts puses, kas ir spēkā jau no 90.gadu vidus,» skaidro Stirāns.

Kā skaidroja asociācijas vadītājs, noteikti ir cilvēki, kuri atceras, ka pirms tam bija populārs degvielas tirdzniecības veids - tirgošanās no degvielas vedējiem ielu malās. Šajās vietās esot tirgota nezināmas izcelsmes un nezināmas kvalitātes degviela bez nodokļu nomaksas.

Kā ziņots, AS «Virši-A» valdes priekšsēdētājs Jānis Riekstiņš uzskata, ka Latvijā varētu ieviest izbraukuma degvielas tirdzniecību, kas būtiski atvieglotu degvielas iegādi lauku reģionu iedzīvotājiem. Tāpēc ir nepieciešams sakārtot likumdošanu, kas šādu pakalpojumu atļautu realizēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu