Valdība nākamnedēļ lems par «KVV Liepājas metalurga» lūgumu atlikt maksājumu valstij

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Valdība šodien uzklausīja Finanšu ministrijas sagatavoto ziņojumu par situāciju uzņēmumā AS «KVV Liepājas metalurgs», taču nepieņēma nekādus lēmumus, pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Viņa informēja, ka valdība pie šī jautājuma atgriezīsies nākamās nedēļas sēdē, kad būs zināms tiesas lēmums «KVV Liepājas metalurga» maksātnespējas lietā un Ekonomikas ministrija būs izvērtējusi «KVV Liepājas metalurga» iesniegto biznesa plānu.

Attiecīgi Ministru kabinets nākamās nedēļas sēdē plāno lemt par «KVV Liepājas metalurga» lūgumu atlikt maksājumu Valsts kasei.

Jau ziņots, ka AS «KVV Liepājas metalurgs» pērn 28.decembrī Valsts kasē bija jāieskaita 2,7 miljoni eiro. Taču «KVV Liepājas metalurga» valdes loceklis Igors Talanovs žurnālistus informēja, ka «KVV Liepājas metalurgs» noteiktajā laikā neveiks 2,7 miljonu eiro maksājumu Valsts kasei.

Rūpnīca lūgusi atlikt šo maksājumu uz diviem gadiem. «Šī maksājuma atlikšanu esam lūguši jau pirms mēneša, līdz šim notiek tā saskaņošana. Mums lūdza iesniegt biznesa plānu līdz 2030.gadam, tas ir iesniegts un saskaņots ar kreditoriem,» sacīja Talanovs.

Viņš pauda cerību, ka ar FM un Valsts kasi tiks panākts kompromiss. Talanovs uzsvēra, ka maksājuma neveikšana nekādā veidā neliks valstij zaudēt naudu. «Mums ir ķīla, kas pilnībā sedz visas valsts prasības pret uzņēmumu. Tāpēc ceram, ka izdosies vienoties un atlikt šo maksājumu,» sacīja Talanovs.

Valsts kases biroja vadītāja Zanda Gintere norādīja, ka tiks izvērtēti «KVV Liepājas metalurga» iesniegtie dokumenti. Tā rezultātā jāizdara secinājumi par saņemtā biznesa plāna pamatotību, kā arī par «KVV Liepājas metalurga» piedāvāto maksājumu izpildes turpmāko nodrošinājumu. Tā kā konkrētā darījuma par ražotnes pārdošanu noslēgšana tika saskaņota Ministru kabinetā, arī iespējamās izmaiņas maksājuma grafikā būs jāizskata Ministru kabinetam, kā arī jāsaņem pārējo nodrošināto kreditoru viedoklis.

Jau ziņots, ka Liepājas tiesa šodien pasludinās spriedumu AS «KVV Liepājas metalurgs» maksātnespējas lietā.

Ar maksātnespējas pieteikumu tiesā vērsās SIA «Elme Messer Metalurgs», kurai, pēc tiesas sēdē paustās informācijas, «KVV Liepājas metalurgs» par gāzi parādā 1,27 miljonus eiro. Starp abiem uzņēmumiem noslēgtā vienošanās par parāda apmaksu paredzēja, ka no maija līdz jūlijam «KVV Liepājas metalurgs» maksā 200 000 eiro, bet no augusta - 225 000 eiro mēnesī neatkarīgi no parādniekam piegādātās gāzes apjoma. Līgums 2015.gada maijā tika noslēgts uz desmit gadiem.

Līgums arī paredzēja 450 000 eiro avansa maksājumu, kas tika veikts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu