«Microsoft Latvia»: IT nozare Latvijā nākamgad noteikti augs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Informācijas tehnoloģiju (IT) nozare Latvijā nākamajā gadā noteikti augs, prognozēja datorprogrammu izplatītāja «Microsoft Latvia» vadītājs Ēriks Eglitis.

«Runājot par nozares attīstību kopumā - IT nozare nākamajā gadā noteikti augs. Priecē iesācējuzņēmumu aktivitāte IT nozarē un tas, ka 42% attīstības notiek eksporta tirgos,» teica Eglītis.

Komentējot kopējo ekonomisko situāciju valstī, viņš atzina, ka sajūtu līmenī šķiet, ka izaugsme nebūs liela. «Šādos lēnas izaugsmes apstākļos esam novērojuši, ka uzņēmēji it kā sadalās divās frontēs. Vieni cenšas maksimāli stiprināt savu efektivitāti, lai nezaudētu izaugsmes tempu, bet otri – grimst zināmā apātijā, sāk taupīt, nemaksā nodokļus, izmanto pirātiskas datorprogrammas. Aktīvo – pasīvo jeb «hibernējošo» uzņēmumu proporcija ir aptuveni viens pret četri,» teica Eglītis.

Vienlaikus viņš minēja, ka struktūrfondu finansējuma pieejamībai no 2016.gada vajadzētu sniegt pozitīvu ietekmi uz kopējo ekonomisko attīstību.

Savukārt «Micorsoft Latvia» 2016.gadā turpinās attīstīt un paplašināt programmatūras kā pakalpojuma piedāvājumu. Tāpat uzņēmums iecerējis turpināt palīdzēt Latvijas uzņēmumiem paplašināt mākoņa infrastruktūras risinājumu lietošanas scenārijus.

«Microsoft Latvia» izveidots 1999.gadā kā starptautiskās korporācijas «Microsoft» pārstāvniecība Baltijas valstīs. 2003.gadā tika izveidotas «Microsoft» pārstāvniecības arī Igaunijā un Lietuvā, kas ļāva «Microsoft Latvia» vairāk koncentrēties uz vietējo tirgu un apstākļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu