«KVV Liepājas metalurgam» nākamnedēļ Valsts kasē jāieskaita € 2,7 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

AS «KVV Liepājas metalurgs» nākamo pirmdien, 28.decembrī, Valsts kasē jāieskaita 2,7 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja Valsts kasē.

Atbilstoši 2014.gadā starp Finanšu ministriju (FM) un AS «KVV Liepājas metalurgs» noslēgtajam līgumam par ķīlas parāda samaksas kārtību uzņēmumam jāveic maksājums 2 678 425 eiro apmērā 27.decembrī.

Taču līguma nosacījumi paredz, ka gadījumā, ja maksājuma diena ir brīvdiena, tad par maksājuma dienu ir uzskatāma nākamā darba diena, un šajā gadījumā tas ir 28.decembris.

Jau ziņots, ka Valsts kase 2013.gada jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja «Liepājas metalurga» vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai «UniCredit» - 67 465 056 eiro. Pirms tam 2013.gada aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro apmērā.

Pēc maksātnespējīgās AS «Liepājas metalurgs» pārdošanas parādus nodrošinātajiem kreditoriem 85,5 miljonu eiro apmērā 2014.gadā ir pārņēmis Ukrainas investoru «KVV Group» dibinātais uzņēmums AS «KVV Liepājas metalurgs».

Tāpat ziņots, ka Liepājas tiesā pieteikta «KVV Liepājas metalurgs» maksātnespēja, liecina ieraksts Maksātnespējas administrācijas mājaslapā. Ar maksātnespējas pieteikumu saistībā ar nenomaksātiem gāzes rēķiniem tiesā vērsās SIA «Elme Messer Metalurgs». Maksātnespējas procesa lieta ierosināta 16.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu