«KVV Liepājas metalurgam» līdz 27.decembrim jāveic maksājums € 2,7 miljonu apmērā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Atbilstoši līgumam starp Finanšu ministriju un Liepājas metālapstrādes uzņēmumu «KVV Liepājas metalurgs» par ķīlas parāda samaksas kārtību «KVV Liepājas metalurgam» līdz 2015.gada 27.decembrim jāveic maksājums 2,7 miljonu eiro apmērā, pastāstīja Valsts kasē.

«Atbilstoši 2014.gada 2.decembrī starp Finanšu ministriju un «KVV Liepājas metalurgs» noslēgtajam līgumam par ķīlas parāda samaksas kārtību «KVV Liepājas metalurgam» maksājums 2,7 miljonu eiro apmērā jāveic līdz 2015.gada 27.decembrim. Šobrīd «KVV Liepājas metalurgs» maksājumu nav veicis,» norādīja Valsts kasē.

Atbilstoši līgumiem «KVV Liepājas metalurgam» maksājumi Finanšu ministrijai veicami desmit gadu termiņā, veicot maksājumus vienu reizi gadā. «2015.gadā, ņemot vērā, ka jau tika saņemta pirmā iemaksa, maksājums, kas jāsaņem Finanšu ministrijai, ir noteikts 2,7 miljonu apmērā. Turpmāk paredzētie «KVV Liepājas metalurga» ikgadējie maksājumi Finanšu ministrijai ir aptuveni 7,5 miljonu eiro apmērā,» atzīmēja Valsts kasē, piebilstot, ka «KVV Liepājas metalurgam» saistībā ar ražotnes pārdošanas darījumu ir jāveic arī pārējiem nodrošinātajiem kreditoriem paredzētie maksājumi.

Pēc Valsts kasē paustā, no «KVV Liepājas metalurga» veiktās pirmās iemaksas par ražotnes iegādi Finanšu ministrija ir saņēmusi 8,9 miljonus eiro, kas novirzīti maksātnespējīgā «Liepājas metalurga» tiesiskās aizsardzības procesa un maksātnespējas procesa laikā radušos izdevumu segšanai, kā arī Finanšu ministrijas galvenā prasījuma daļējai segšanai.

Savukārt no maksātnespējīgā «Liepājas metalurgs» ar pamatražotni nesaistītās mantas pārdošanas maksātnespējas procesa ietvaros ir atgūti 0,9 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka pērn 2.oktobrī tika parakstīts līgums par «Liepājas metalurga» pamatražotnes pārdošanu «KVV Group». Ukrainas kompānija par «Liepājas metalurga» pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

«Liepājas metalurgu» par maksātnespējīgu atzina 2013.gada 12.novembrī pēc neveiksmīgiem investoru meklējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu