«KVV Liepājas metalurgs» uz trīs nedēļām pārtrauks ražošanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Liepājas metālapstrādes uzņēmums «KVV Liepājas metalurgs» uz trīs nedēļām - līdz 10.janvārim pārtrauks ražošanu, trešdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» teica Liepājas mērs Uldis Sesks.

«Šodien uzņēmums strādā, līdz šīs nedēļas beigām uzņēmumam pietiek izejvielu.

Nākošajā nedēļā ir tāds pārtraukuma remonts un brīvdienas. Ir solījums, ka no 10.janvāra viņi atsāks darbu,» teica Sesks.

Viņš atzīmēja, ka tendences globālajā tirgū metalurģijā pašreiz nav labvēlīgas un uzņēmumam «iet kā pa viļņiem». «Cenas ir nokritušas tik zemu, ka ar tādu izmaksu struktūru Latvijā saražot produkciju un vēl aizvest un pārdot uz tirgiem ir teju neiespējami. Mums energoresursu cenas ir par augstu,» teica Sesks, uzverot, ka valdībai šis jautājums ir jārisina.

Sesks norādīja, ka

«KVV Liepājas metalurgs» šobrīd strādā 450-470 darbinieku.

Jau ziņots, ka «KVV Liepājas metalurgs» šogad līdz decembra pirmajai pusei strādājis ar aptuveni 73 miljonu eiro apgrozījumu. Gadu plāno noslēgt ar ievērojamiem zaudējumiem.

Tāpat vēstīts, ka šogad 6.martā notika svinīgais «KVV Liepājas metalurga» darbības atklāšanas pasākums. Līdz ar ražošanas atsākšanu tēraudkausēšanas cehā maija pirmajā pusē kopējais darbinieku skaits uzņēmumā sasniedza 960 cilvēku, taču pēcāk kompānija paziņoja, ka samazina ražošanas jaudu saistībā ar metāllūžņu cenu pieaugumu, elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes apmēru, kā arī sniegtiem neprecīziem aprēķiniem un neatklātām visām niansēm no maksātnespējīgā «Liepājas metalurga» ražotnes pārdevējiem.

Līgums par «Liepājas metalurga» pamatražotnes pārdošanu Ukrainas kompānijai KVV tika parakstīts pērn 2.oktobrī. Ukrainas uzņēmums par «Liepājas metalurga» pamatražotni apņemies maksāt 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu