«Latvenergo»: Lietuvas gāze energokompānijai būtu bijusi lētāka

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

No Lietuvas piegādātā gāze AS «Latvenergo» būtu bijusi lētāka, nekā iegādātā no AS «Latvijas Gāze», šodien Saeimas Tautsaimniecības komisijas sēdē atzina «Latvenergo» valdes loceklis Māris Kuņickis.

Viņš informēja, ka «Latvenergo» no Lietuvas saņēma izdevīgu gāzes cenu, nekā tika piedāvātā Latvijā. Taču «Latvijas Gāze» lēma neļaut «Latvenergo» izmantot gāzes koncerna infrastruktūru. Rezultātā «Latvenergo» līgums ar Lietuvas kompāniju vairs nav spēkā kopš 30.novembra.

Kuņickis uzsvēra, ka

«Latvenergo» elektrību tirgo, ievērojot tirgus principus, turpretī līgumi ar «Latvijas Gāzi» ar gāzes piegādi nav elastīgi.

«Gāzes tirgus atvēršana un «Latvenergo» iespēja piekļūt gāzes infrastruktūrai, ļaus piegādāt Latvijas iedzīvotājiem elektrību par pievilcīgāku cenu,» uzsvēra «Latvenergo» pārstāvis.

Kā ziņots, «Latvenergo» lūdza LG rast iespēju no šā gada decembra izmantot dabasgāzes pārvades infrastruktūru, lai Inčukalna pazemes gāzes krātuvē varētu piegādāt gāzi no Lietuvas.

«Latvijas Gāze», balstoties uz ekskluzivitātes tiesībām, nolēma neļaut AS «Latvenergo» izmantot gāzes pārvades infrastruktūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu