Fiksēto un mobilo sakaru, kabeļoperatoru un interneta pakalpojumu nozares līderis pērn nemainīgi «Lattelecom»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Fiksēto un mobilo sakaru, kabeļoperatoru un interneta pakalpojumu nozares līderis ar 165,43 miljonu eiro apgrozījumu pērn bija SIA «Lattelecom», liecina «Firmas.lv» un aģentūras LETA veidotais «Latvijas biznesa gada pārskats 2015».

Otra lielākā kompānija pēc apgrozījuma pērn bija SIA «Latvijas Mobilais telefons» ar 144,47 miljonu eiro apgrozījumu, bet trešā - SIA «Tele2» ar 103,54 miljonu eiro apgrozījumu.

«Top 10» iekļuvuši arī tādi uzņēmumi kā SIA «Bite Latvija» ar 59,56 miljonu eiro apgrozījumu, SIA «Xotel» ar 43,17 miljonu eiro apgrozījumu, SIA «Citrus Solutions» ar 23,69 miljonu eiro apgrozījumu, SIA «Baltcom TV» ar 15,74 miljonu eiro apgrozījumu, AS «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs» ar 14,01 miljona eiro apgrozījumu, SIA «ZetCOM» ar 11,23 miljonu eiro apgrozījumu un SIA «Forticom» ar 10,68 miljonu eiro apgrozījumu.

Kā ziņots, klajā nācis ikgadējais izdevums «Latvijas biznesa gada pārskats», kurā apkopota informācija par 22 000 strādājošu firmu, kuru neto apgrozījums ir virs 145 000 eiro un kas veido 98% no visu Latvijas uzņēmumu apgrozījuma.

Ņemot vērā vietējā tirgus stabilitāti, papildus apjomīgam industriju dinamikas pētījumam «Firmas.lv» un LETA sadarbības projektā šogad īpaša uzmanība veltīta lielo, vidējo, mazo, kā arī strauji augošo jeb «gazeļu» uzņēmumu darbībai dažādās industrijās un reģionos. Tāpat īpaša uzmanība pievērsta reģionālajam sniegumam industriju griezumā - kontekstā ar fondu ieguldījumiem, demogrāfiju, ienākumu līmeni - sadarbībā ar uzņēmumu «Oxford Research».

Šī gada izdevumā atsevišķa vieta veltīta arī ārvalstu investoru ieteikumiem Latvijas ekonomikas attīstībai sadarbībā ar Ārvalstu investoru padomi Latvijā, kā arī nodokļu nomaksai uzņēmumos, tostarp sociālo iemaksu apjomam uz vienu strādājošo, dažādās biznesa jomās, balstoties uz Valsts ieņēmumu dienesta datiem.

«Latvijas biznesa gada pārskatā» iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti - «Top 10» uzņēmumi 16 industrijās, «Top 25» uzņēmumi 63 virsnozarēs un visi uzņēmumi, kas sadalīti 476 nozarēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu