Valsts atpirkusi «airBaltic» obligācijas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pēc vairāku mēnešu aktīvām sarunām valsts atpirkusi savulaik aviokompānijas «airBaltic» privātajam akcionāram piederējušās obligācijas un novērsusi iespēju, ka par lidsabiedrības līdzīpašnieku kļūst nezināmas personas, pirmdien vēstīja raidījums «LNT Ziņas».

Šīs bija konvertējamās obligācijas, kuras kopš šā gada vidus pārvērstas akcijās un to īpašniekam ļāva kļūt par aptuveni 10% «airBaltic» akciju īpašnieku. Valsts puse vairākus mēnešus risināja aktīvas sarunas ar šo obligāciju turētāju - «Nordea» banku. Kurš ir patiesais šo vērtspapīru īpašnieks, netiek atklāts.

Valsts savā īpašumā obligācijas ieguvusi pirms dažām dienām, bet tam nauda no budžeta papildu neesot jāprasa, jo tas izdarīts jau gada sākumā. Obligāciju atpirkšanas cena bijusi vairāk nekā uz pusi mazāka par šo vērtspapīru 20 miljonu eiro nominālvērtību, raidījumam atzina «airBaltic» valsts kapitāldaļu turētāja pārstāvis, Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš.

«Plus šajā pirkuma darījumā bija vēl vairāki nosacījumi, kas dod iespēju šo darījumu vērtēt arī no valsts puses, piekrist tā nosacījumiem un izpildīt,» teica Ozoliņš.

Proti, no iepriekšējo «airBaltic» akcionāru puses tiek izbeigtas arī pret aviokompāniju vērstās tiesvedības, kas traucēja stratēģiskā investora piesaistei. Līdz ar to šodien «airBaltic» akcionāru sapulcē tika nolemts palielināt kompānijas pamatkapitālu par 20 miljoniem eiro un tagad tas pārsniedz 125 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu