«Latvijas Gāzei» tehnoloģiskās iekārtas un cauruļvadus piegādās Itālijas kompānija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

«Latvijas Gāzei» (LG) tehnoloģiskās iekārtas un cauruļvadus par 9,9 miljoniem eiro piegādās Itālijas kompānija «Pietro Fiorentini S.p.A.», liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

LG bija izsludinājusi iepirkumu par tehnoloģisko iekārtu un cauruļvadu piegādi LG ekspluatācijas iecirknim «Inčukalna pazemes gāzes krātuve» gāzes otrā savākšanas punkta pārbūves nodrošināšanai.

Uzvarētājs tika izvēlēts atklātā konkursā, priekšroku dodot pretendentam ar saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu.

Par uzvarētāju tika atzīts «Pietro Fiorentini S.p.A.», kas minēto pakalpojumu LG piegādās par 9,9 miljoniem eiro.

Pērn AS «Latvijas Gāze» nopelnīja 32,03 miljonus eiro, kas ir par 0,4% mazāk nekā 2013.gadā, kad peļņa bija 32,15 miljoni eiro, liecina uzņēmuma revidētais 2014.gada 12 mēnešu finanšu pārskats, kas iesniegts biržā «NASDAQ Riga». «Latvijas Gāzes» neto rentabilitāte 2014.gadā bija 6,4%, bet 2013.gadā - 5,6%.

«Latvijas Gāze» pērn 12 mēnešos patērētājiem pārdeva 1,29 miljardus kubikmetru dabasgāzes. Salīdzinājumā ar attiecīgo 2013.gada periodu dabasgāzes realizācija ir samazinājusies par 10,9%.

Lielākais «Latvijas Gāzes» akcionārs ir Vācijas «E.ON Ruhrgas International GmbH», kam pieder 47,2% akciju, 34% pieder Krievijas kompānijai «Gazprom», bet 16% - SIA «Itera Latvija».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu