Kooperatīvs «ABC Projekts» plāno sākt eksportu uz ASV

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Gaļas un piena šķirņu liellopu audzētāju lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība «ABC Projekts» plāno sākt eksportu uz ASV, pastāstīja kooperatīva valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vāgners.

Viņš pastāstīja, ka kooperatīvs patlaban strādā pie tā, lai nostiprinātos jau esošajos tirgos, bet pēcāk plāno iekarot jaunus. «Ieguldījumi, ko mēs esam veikuši līdz šim, nav bijuši veltīgi, jo potenciālie sadarbības partneri uz tevi skatās kā uz drošu partneri, ja tev ir materiālā bāze, ar kuru tu spēj apmierināt viņa vēlmes. (..) Jaunus tirgus nav tik viegli atrast. Esam izlēmuši uzturēt tos tirgus, ar kuriem mēs strādājam, kuri mūs pazīst un paralēli strādājam arī pie jauniem tirgiem - pozitīvi skatāmies uz ASV,» sacīja Vāgners, taču nosaukt precīzu laiku, kad varētu izdoties sākt eksportēt uz ASV, atturējās.

Tostarp viņš norādīja, ka eksporta sākšanai uz ASV ir nepieciešams ilgāks laiks, līdz ar to nav zināms, kad tas varētu rezultēties. Lai arī kooperatīvs ir saņēmis informāciju, ka eksportam uz ASV ir nokārtots Veterinārais sertifikāts, «ABC Projekts» ar eksporta priekšnoteikumiem vēl nav iepazinies. «Mums saka, ka sertifikāts ir, bet fiziski mēs to vēl neesam redzējuši, līdz ar to nezinām, kādi mums kā ražotājam ir uzlikti nosacījumi, lai ASV varētu ienākt,» teica Vāgners.

Pēc viņa teiktā, «ABC Projekts» patlaban eksportē produkciju uz Eiropu, tostarp Zviedriju, Vāciju, Poliju, Lietuvu. Tāpat koooperatīvs ir eksportējis dzīvus liellopus uz Turciju, taču eksportu uz turieni apgrūtina atšķirīgas realizācijas prasības.

2014.gadā kompānija strādāja ar 456,7 tūkstošu eiro apgrozījumu un 3,6 tūkstošu eiro peļņu.

«ABC Projekts» dibināts 2005.gadā un pašlaik apvieno gaļas un piena šķirņu liellopu audzētājus, kā arī apkalpo gaļas un piena šķirņu liellopu audzētājus. «ABC Projekts» ir Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) biedrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu