Celtniecības nozares līderis pērn - BMGS

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Celtniecības un apdares nozares līdere ar 97,92 miljonu eiro apgrozījumu pērn bija AS BMGS, liecina «Firmas.lv» un aģentūras LETA veidotais «Latvijas biznesa gada pārskats 2015».

Otra lielākā kompānija pēc apgrozījuma pērn bija SIA «Skonto būve» ar 91,31 miljona eiro apgrozījumu, bet trešā - SIA «Merks» ar 67,96 miljonu eiro apgrozījumu.

«Top 10» iekļuvuši arī tādi uzņēmumi kā SIA «Re&Re» ar 58,1 miljona eiro apgrozījumu,

SIA «Latvijas Energoceltnieks» ar 54,33 miljonu eiro apgrozījumu, SIA «Arčers» ar 44,03 miljonu eiro apgrozījumu, SIA «Ostas celtnieks» ar 41,64 miljonu eiro apgrozījumu, AS «LNK Industries» ar 37,81 miljona eiro apgrozījumu, pilnsabiedrība «Skonto būve, BMGS, ACB un Binders» ar 30,11 miljonu eiro apgrozījumu un SIA «Abora» ar 25,24 miljonu eiro apgrozījumu.

«Arčera» valdes loceklis Kaspars Garkanis izdevumā norāda, ka pagājušo gadu uzņēmums aizvadīja, caurmērā noturot gan apgrozījuma, gan objektu skaita, gan to apjoma iepriekšējo gadu vidējo līmeni.

«Lai gan finanšu rādītāji pērn kritušies, tie bija atbilstoši prognozētajiem apjomiem. Pērn uzņēmums sekmīgi piedalījās vairākos nozīmīgos publiskajos būvdarbu pasūtījumu konkursos, par spīti krasi pieaugošajai konkurencei būvniecības nozarē un tendencei būvniecības pakalpojumu pieprasījumam tirgū mazināties. Kā stiklotu būvkonstrukciju ražotājs uzņēmums sekmīgi turpināja un nostiprināja iepriekšējos gados jau sāktās iestrādes ārvalstu tirgos, īpaši - Skandināvijas reģionā. Sevišķi liels darba apjoms izdarīts Norvēģijā un Beļģijā,» stāsta Garkanis.

Darbu apjoms 2015.gadā ļauj izdarīt pieņēmumu, ka apgrozījuma apmērs varētu saglabāties pagājušā gada līmenī, prognozē Garkanis. Darbības prioritāte būs sabiedrisko un dzīvojamo ēku celtniecība, rekonstrukcija, kā arī inženierbūvju celtniecība Latvijā un ārzemēs.

«Noteikti vairāki mērķi, piemēram, turpināt aktīvi iesaistīties ārējo tirgu apguvē un palielināt tirgus daļu Norvēģijā un Beļģijā, palielināt būvniecības privāto pasūtījumu un investīciju projektu segmentu,» piebilst Garkanis.

Kā ziņots, klajā nācis ikgadējais izdevums «Latvijas biznesa gada pārskats», kurā apkopota informācija par 22 000 strādājošu firmu, kuru neto apgrozījums ir virs 145 000 eiro un kas veido 98% no visu Latvijas uzņēmumu apgrozījuma.

«Latvijas biznesa gada pārskatu» veido uzņēmums «Firmas.lv» sadarbībā ar informācijas aģentūru LETA.

Ņemot vērā vietējā tirgus stabilitāti, papildus apjomīgam industriju dinamikas pētījumam «Firmas.lv» un LETA sadarbības projektā šogad īpaša uzmanība veltīta lielo, vidējo, mazo, kā arī strauji augošo jeb «gazeļu» uzņēmumu darbībai dažādās industrijās un reģionos. Tāpat īpaša uzmanība pievērsta reģionālajam sniegumam industriju griezumā - kontekstā ar fondu ieguldījumiem, demogrāfiju, ienākumu līmeni - sadarbībā ar uzņēmumu «Oxford research».

Šī gada izdevumā atsevišķa vieta veltīta arī ārvalstu investoru ieteikumiem Latvijas ekonomikas attīstībai sadarbībā ar Ārvalstu investoru padomi Latvijā, kā arī nodokļu nomaksai uzņēmumos, tostarp sociālo iemaksu apjomam uz vienu strādājošo, dažādās biznesa jomās, balstoties uz Valsts ieņēmumu dienesta datiem.

«Latvijas biznesa gada pārskatā» iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti - «Top 10» uzņēmumi 16 industrijās, «Top 25» uzņēmumi 63 virsnozarēs un visi uzņēmumi, kas sadalīti 476 nozarēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu