Kopš augusta apturēta «Relaks tūres» saimnieciskā darbība

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Kopš šā gada augusta apturēta tūrisma aģentūras «Relaks tūre» saimnieciskā darbība, pastāstīja Valsts ieņēmuma dienesta (VID) Stratēģiskās vadības lietu un sabiedrisko attiecību pārvaldes Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Evita Teice-Mamaja.

Viņa sacīja, ka «Relaks tūres» saimnieciskā darbība tika apturēta šā gada 20.augustā, tostarp uzņēmumam aizliegts veikt reorganizāciju un dalībnieku maiņu, kā arī atsavināt un pārreģistrēt piederošās kapitāla daļas «Biznesa kompetences centrā» (256 kapitāldaļas) un «Rīgas tūrisma aģentūrā» (175 kapitāldaļas).

Tāpat apturētas operācijas kredītiestāžu norēķinu kontos un apturēta licence pasažieru starptautiskajiem autopārvadājumiem.

Teice-Mamaja atgādināja, ka nodokļu maksātājam, kuram VID apturējis saimniecisko darbību, aizliegts pildīt maksājumu saistības un veikt darījumus. «Vēršam uzmanību, ka gadījumā, ja nodokļu maksātājs veic darījumu ar tādu nodokļu maksātāju, kuram Valsts ieņēmumu dienests apturējis saimniecisko darbību, un darījums vai kopējā darījumu summa pārsniedz 1500 eiro, izdevumi, kas nodokļu maksātājam radušies šādas rīcības rezultātā, nav uzskatāmi par izdevumiem, kas saistīti ar saimniecisko darbību. Minētais nosacījums neattiecas uz darījumiem, kuri veikti pirms Valsts ieņēmumu dienesta lēmuma par nodokļu maksātāja saimnieciskās darbības apturēšanu stāšanās spēkā,» skaidroja Teice-Mamaja.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Valsts policija pēc iedzīvotāju sūdzībām par sākusi vairākus kriminālprocesus pēc Krimināllikuma panta par noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu. «Relaks tūre» šovasar zemā klientu pieprasījuma bija dēļ spiesta atcelt ceļojumus.

«Relaks tūre» organizēja tūrisma ceļojumus un specializējās izejošajā tūrismā. Uzņēmums pieder Hardijam Madzulim, Edvīnam Lakstīgalai, Ingum Pelčeram un Evitai Grāvītei. 2013.gadā uzņēmums strādāja ar 1,422 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 40,3 tūkstošu eiro zaudējumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu