«Latvijas balzams» šogad audzējis apgrozījumu par 7,9%; peļņas kāpums - 20%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

AS «Latvijas balzams» neauditētais apgrozījums šā gada trīs ceturkšņos sasniedza 55,27 miljonus eiro, kas ir par 7,9% vairāk nekā attiecīgajā laika posmā pērn, liecina uzņēmuma paziņojums biržā «Nasdaq Riga».

Pārskata perioda neauditētā peļņa sasniedza 5,99 miljonus eiro, kas ir par 20% vairāk nekā 2014.gada attiecīgajā periodā.

Kā norādīts ziņojumā,

apgrozījuma pieaugumu ietekmējusi izaugsme eksporta tirgos

- eksports pēc «SPI Group» pasūtījumiem ir palielinājies par 14,8%, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu.

Ievērojami pārdošanas apjomi sasniegti arī Lietuvā, Igaunijā, kā arī Ķīnā un Rumānijā. Turpinot mērķtiecīgu izaugsmi stratēģiski nozīmīgos eksporta tirgos, uzņēmums paplašinājis sortimentu un sadarbības partneru loku.

Savukārt peļņas pieaugums pamatots ar pārdomātu dzērienu portfeļa attīstību, ražošanas procesu efektivitātes paaugstināšanu, kā arī ar uzņēmumu ienākuma nodokļa izmaiņām, saistītām ar reorganizācijas rezultātā pārņemtiem uzkrātiem nodokļu zaudējumiem.

«Latvijas balzams» šogad nodokļos valsts budžetā ieskaitījis 40 miljonus eiro, tajā skaitā 29,6 miljonus eiro kā akcīzes nodokli.

Kā ziņots, «Latvijas balzams» pagājušajā gadā strādāja ar 4% apgrozījuma pieaugumu, sasniedzot 73, 05 miljonus eiro salīdzinājumā ar 70,36 miljoniem 2013.gadā. Pārskata perioda peļņa sasniedza 7,9 miljonus eiro salīdzinājumā ar 6,4 miljoniem pirms gada.

«Latvijas balzams» kopš 2014.gada oktobra iekļauts holdinga kompānijā «Amber Beverage Group», kas tika izveidota, starptautiskajai alkoholisko dzērienu kompānijai «SPI Group» apvienojot Baltijas uzņēmumus - «Latvijas balzamu», dzērienu izplatītājus «SPI Distribution Latvia», «SPI Distribution Estonia» un «Bennet Distributors» Lietuvā, specializēto dzērienu veikalu ķēdi «Latvijas balzams veikali» Latvijā un «Darija» Lietuvā. «Amber Beverage Group» dibinātāja un 100% daļu īpašniece ir Nīderlandē reģistrētā kompānija «S.P.I. Regional Business Unit B.V.».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu