Apģērbu un apavu tirdzniecības līderis pēc apgrozījuma pērn - «H&M»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pērn apģērbu un apavu tirdzniecības jomas uzņēmumu topa līderis ar 22,39 miljonu eiro apgrozījumu bija Zviedrijas apģērbu mazumtirdzniecības kompānija «Hennes and Mauritz» («H&M»), liecina SIA «Firmas.lv» un aģentūras LETA veidotais «Latvijas biznesa gada pārskats 2015».

Vēl nozares uzņēmumu «Top 10» pirmajā trijniekā iekļuva apģērbu tirgotāja SIA «Apranga» ar 19,63 miljonu eiro apgrozījumu un bērnu preču tirgotāja SIA «Nutricia» ar 15,55 miljonu eiro apgrozījumu.

Tāpat «Top 10» iekļuvuši tādi uzņēmumi kā SIA «LPP Latvia Ltd» ar 14,27 miljonu eiro, AS «Lego System» (Latvijas filiāle «Baltic») ar 13,07 miljonu eiro, SIA «KRM Baltic» ar 12,7 miljonu eiro, SIA «Apranga LV» ar 11,59 miljonu eiro, SIA «Baltika Latvija» ar 11,45 miljonu eiro, SIA «Vitiron» ar 9,82 miljonu eiro un SIA «Euroskor Latvijā» ar 9,3 miljonu eiro apgrozījumu.

Apģērbu un apavu tirgū var runāt par stabilu iekšzemes pieprasījumu, kurš aug, neskatoties uz ārējo faktoru ietekmi - ārvalstu tūristu apjoms ir mazinājies, bet tas netraucē sasniegt pieaugumu, norādīts «Latvijas biznesa gada pārskatā».

Lai uzņēmumi mazumtirdzniecībā būtu sekmīgi, tiem nemitīgi jārisina jautājums, kā kompensēt pārdošanas izmaksu pieaugumu. Darba algām, dažādiem pakalpojumiem un īres maksām ir tendence augt, taču pēdējo gadu pieredze rāda, ka šie tempi ir straujāki par mazumtirdzniecības izaugsmi.

Kā ziņots, klajā nācis ikgadējais izdevums «Latvijas biznesa gada pārskats», kurā apkopota informācija par 22 000 strādājošu firmu, kuru neto apgrozījums ir virs 145 000 eiro un kas veido 98% no visu Latvijas uzņēmumu apgrozījuma.

«Latvijas biznesa gada pārskatu» veido uzņēmums «Firmas.lv» sadarbībā ar informācijas aģentūru LETA.

Ņemot vērā vietējā tirgus stabilitāti, papildus apjomīga industriju dinamikas pētījumam «Firmas.lv» un LETA sadarbības projektā šogad īpaša uzmanība veltīta lielo, vidējo, mazo, kā arī strauji augošo jeb «gazeļu» uzņēmumu darbībai dažādās industrijās un reģionos. Tāpat īpaša uzmanība pievērsta reģionālajam sniegumam industriju griezumā - kontekstā ar fondu ieguldījumiem, demogrāfiju, ienākumu līmeni - sadarbībā ar uzņēmumu «Oxford research».

Šī gada izdevumā atsevišķa vieta veltīta arī ārvalstu investoru ieteikumiem Latvijas ekonomikas attīstībai sadarbībā ar Ārvalstu investoru padomi Latvijā, kā arī nodokļu nomaksai uzņēmumos, tostarp sociālo iemaksu apjomam uz vienu strādājošo, dažādās biznesa jomās, balstoties uz Valsts ieņēmumu dienesta datiem.

«Latvijas biznesa gada pārskatā» iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti - «Top 10» uzņēmumi 16 industrijās, «Top 25» uzņēmumi 63 virsnozarēs un visi uzņēmumi, kas sadalīti 476 nozarēs.

Gadagrāmata tiks izplatīta bez maksas vidējo un lielo uzņēmumu vadītājiem, nozaru līderiem, nozaru asociācijām, valsts iestādēm un citiem. Grāmatā iekļautie nozaru uzņēmumu topi būs pieejami elektroniski «Firmas.lv» un LETA biznesa portāla «Nozare.lv» klientiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu