Vieglās rūpniecības uzņēmumu eksporta kritums šogad būs līdz 4%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācijas uzņēmumu eksporta apmēra kritums šogad varētu būt līdz apmēram 4% vai arī eksports varētu saglabāties pagājušā gada līmenī, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» sacīja asociācijas valdes priekšsēdētājs Guntis Strazds.

«Gada sākumā mēs rēķinājām, ka kritums būs 6%. Ja ies tā kā līdz šim, tad kritums var svārstīties starp aptuveni 4% un nulli,» teica Strazds.

Viņš norādīja, ka pieaugums ir gan realizācijai Francijā, gan Maķedonijā. Tāpat sākts eksports uz tādām valstīm kā Slovēnija, Slovākija.

«Tomēr īpatnība ir tā, ka iepriekš eksporta apmēri uz šīm valstīm nebija īpaši lieli. Savukārt samazinās vai neko daudz nepieaug eksports, piemēram, uz tādu lielu tirgu kā Polija,» skaidroja Strazds.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Latvijas Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācijas uzņēmumi šogad deviņos mēnešos eksportēja produkciju 297 miljonu eiro apmērā, kas ir par 2,9% mazāk nekā gadu iepriekš.

Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācija ir dibināta 1994.gadā, un tās mērķis ir veicināt nozares uzņēmumu attīstību. Tajā darbojas aptuveni 130 uzņēmumu, kas, pēc asociācijas apkopotās informācijas, veido 9,5% no Latvijas rūpniecības kopprodukta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu