«Pillar» grupas pārdošanas apjomi deviņos mēnešos sasniedz € 12,5 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Deviņu mēnešu laikā «ABLV Bank» nekustamo īpašumu uzņēmumu «Pillar» grupa realizējusi nekustamos īpašumus par 12,5 miljoniem eiro. Salīdzinājumam - 2014.gada deviņu mēnešu laikā «Pillar» darījumu apjoms bija 26,9 miljoni eiro, informēja «Pillar» pārstāvis Jānis Bunte.

Šī gada deviņos mēnešos kopumā noslēgti 272 darījumi, kas ir par 42% mazāk nekā 2014.gada deviņos mēnešos.

Tas skaidrojams ar to, ka ir ievērojami samazinājies «Pillar» pārvaldāmo nekustamo īpašumu portfelis, sacīja Bunte.

Būtisks darījumu skaita pieaugums tika novērots privātmāju sektorā.

Šogad pārdotas jau 69 privātmājas, kas ir divas reizes vairāk nekā pārdots 2014.gada deviņos mēnešos. Veicinošs faktors šādam pieaugumam bija šī gada septembrī sāktā privātmāju un zemesgabalu pārdošanas akcija. Tā ilgs līdz šī gada novembra beigām, un tās laikā «Pillar» piedāvā iegādāties privātmājas un zemesgabalus, kuru atlaide var sasniegt pat 80%.

Sērijveida mājās pārdoti 166 dzīvokļi - Rīgā 93 dzīvokļi un ārpus Rīgas 73 dzīvokļi. Tāpat šogad noslēgti darījumi par 14 zemes gabalu un viena komercobjekta pārdošanu.

Bunte informēja, ka ir pārdots pēdējais «premium» klases dzīvoklis «Elizabetes Park House» projektā. Šī nama, kurš ir viens no ekskluzīvākajiem nekustamā īpašuma projektiem visā Rīgā, vērienīga rekonstrukcija tika sākta 2007.gadā, bet ekspluatācijā tas tika nodots 2013.gada pavasarī. Divarpus gadu laikā «Pillar» ir izdevies realizēt visus šīs ēkas dzīvokļus, kā arī iznomāt visas ēkā esošās komerctelpas. Citos jaunajos un rekonstruētajos projektos ir realizēts 21 dzīvoklis.

Pateicoties iepriekš ieguldītajam darbam, šī gada septembrī «Pillar» «premium» klases dzīvokļu portfelis tika papildināts ar jauniem mājokļiem, jo ekspluatācijā tika nodota daudzdzīvokļu māja Rīgā, Miera ielā 57a - «Miera Park House». «Pillar» šo jaunceltni iegādājās no «SEB bankas» meitasuzņēmuma 2013.gada sākumā par 2,4 miljoniem eiro. Rekonstrukcijā un apdarē ieguldīto līdzekļu summa sasniedza 5,8 miljonus eiro. Šī projekta kvalitāti jau paguvuši novērtēt vairāki klienti: šobrīd ēkā jau ir pārdoti septiņi, bet rezervēti četri dzīvokļi.

Septembrī veiksmīgi noslēdzās strukturālā reorganizācija «Pillar» grupas uzņēmumos. Reorganizācijas galvenais mērķis bija pārstrukturēt un sadalīt šī biznesa virziena uzņēmumu slodzes un pienākumus. Reorganizācijas laikā ir izveidotas trīs sabiedrību grupas - SIA «Pillar Management», «Pillar Holding Company» un SIA «New Hanza City» uzņēmumu grupa. Katrai no tām ir savi uzdevumi. Vairākiem uzņēmumiem tika mainīti vai papildināti darbības virzieni, līdz ar to «Pillar» pašu spēkiem spēs pilnībā nosegt visus nekustamā īpašuma attīstības posmus - sākot no projektu izstrādes, celtniecības darbu organizācijas un kvalitātes uzraudzības, īpašumu realizācijas līdz pat komunālo un apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanai.

«Lai arī šī gada sākums nekustamā īpašuma tirgū sākās uz samērā negatīvas nots, nākamajos ceturkšņos aktivitāte tirgū atjaunojās.

Tas ļāvis mums būtiski samazināt pārraudzībā esošo īpašumu skaitu, un plānojam, ka pilnīga to realizācija notiks tuvāko četru gadu laikā. Līdz ar to mēs varam visus resursus veltīt nākamajam «Pillar» darbības ciklam, kas galvenokārt saistīts ar vērienīgā projekta «New Hanza City» attīstību,» skaidro «Pillar» izpilddirektore Ieva Valtere.

«Pillar» rekonstruēto īpašumu attīstības portfelī ir tādi projekti kā «Elizabetes Park House», «Miera Park House», «Saules rasa», «Pine Breeze», «Mārtiņa nams 2», «Liesmas Apartment House», «Dārza Apartment House», «Lielezeres Apartment House» un citi. Lielākā daļa no tiem jau ir pārdoti.

«Pillar» grupa, kas izveidota 2008.gadā, pieder lielākajai Latvijas privātbankai - «ABLV Bank». Tā apvieno uzņēmumus, kuru darbības virziens ir nekustamo īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un tirdzniecība. «Pillar» grupā ietilpst «Pillar Management», «Pillar Holding Company», «New Hanza City» un citi uzņēmumi.

Kopumā «Pillar» pārraudzībā atrodas aptuveni 520 nekustamie īpašumi par kopējo vērtību aptuveni 59 miljoni eiro. Uzņēmums līdz šim īpašumu rekonstrukcijās kopumā ieguldījis 15 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu