Mašīnbūves un metālapstrādes uzņēmumiem gads varētu būt ar plusa zīmi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmumiem šis 2015.gads varētu būt ar plusa zīmi pieļāva Latvijas Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas (MASOC) vadītājs Vilnis Rantiņš.

Pēc viņa sacītā, jautājums ir, kā ies Liepājas metālapstrādes uzņēmumam «KVV Liepājas metalurgs», jo metālu ražošana ir nozīmīga daļa no nozares kopējā apmēra. «Kā ies, grūti pateikt, bet visas pārējās apakšnozares vairāk vai mazāk tomēr ir ar plus zīmi, sevišķi ja skatāmies iekārtas un mehānismus,» atzīmēja Rantiņš.

Vienlaikus viņš pastāstīja, ka augustā bija vērojams kritums metāla izstrādājumu ražošanā un saistīts ar vairāku Rietumeiropas uzņēmumu atvaļinājumiem augustā. «Bet domāju, ka septembris un oktobris jau aizies vecajās sliedēs, jo straujas izmaiņas tirgū pagaidām nav jūtamas, kaut gan svārstības notiek nepārtraukti,» pauda Rantiņš.

Kopumā viņš vērtēja, ka pieaugums nozarei šogad varētu būt 1,5% līdz 3% robežās. «Šogad mazliet pluss būs, vismaz pagaidām rādās, bet tas ir ļoti atkarīgs no «KVV Liepājas metalurga«. Pārējais viss ir vairāk vai mazāk. Kritumi nav gaidāmi, izņemot, ja kas radikāls atgadās,» sacīja MASOC vadītājs.

Runājot par uzņēmēju noskaņojumu, viņš atzīmēja, ka nozares uzņēmēji strādā un pilni optimisma.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Latvijas mašīnbūves un metālapstrādes uzņēmumi 2015.gada astoņos mēnešos eksportēja produkciju 549,881 miljona eiro apmērā, kas, salīdzinot ar attiecīgo laiku pērn, ir kāpums par 7,6%. Savukārt produkcija astoņos mēnešos realizēta 712,301 miljona eiro apmērā faktiskajās cenās, kas ir par par 2,1% vairāk.

Asociācija ir dibināta 1997.gadā un apvieno Latvijas mašīnbūves un metālapstrādes uzņēmējus un personas, kas nodarbojas ar metālapstrādes un mašīnbūves produktu ražošanu, tirdzniecību, speciālistu sagatavošanu un dizaina izstrādi kopīgas rīcības programmas noteikšanai un īstenošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu