Norvik Bankas akcijas iegūst ietekmīgs ASV uzņēmējs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Par vienu no Norvik Bankas akcionāriem kļuvis ASV investīciju baņķieris Devons Dodsons Arčers, kurš bankas kapitālā ieguldījis astoņus miljonus eiro. Arčers ir bijis ASV prezidenta kandidāta Džona Kerija vecākais padomnieks 2004. gada vēlēšanu kampaņā. Viņa biznesa partneru vidū – ASV viceprezidenta Džo Baidena dēls Hanters un Dž.Kerija padēls Kristofers Haincs.

Ieguldījumu Norvik Bankas kapitālā ir veicis Arčeram piederošais investīciju uzņēmums Archer Diversified Investments, LLC., un pēc ieguldījuma ASV uzņēmējam piederošās kapitāla daļas bankā sasniedz 6,1%. D. Arčers ir apņēmies veikt arī otru ieguldījumu Norvik Bankā līdz nākamā gada beigām, ja bankas turpinās attīstīties tikpat dinamiski kā pērn un šogad.

Norvik Bankas prezidents Olivers Ronalds Bramvels skaidro, ka jauns investors bankai ļaus ar lielāku tempu izvērst savu darbību ārvalstu tirgos, ņemot vērā jaunā akcionāra pieredzi un aktīvo darbību vērienīgos projektos visā pasaulē.

«Finanšu pakalpojumu sniegšana ārvalstu tirgos ir mūsu attīstības nākamais solis un viena no Norvik Bankas prioritātēm. Esmu gandarīts, ka jaunajā bankas akciju emisijā mums izdevies piesaistīt investoru ar tik plašu pieredzi, kurš aktīvi strādā dažāda mēroga un profila uzņēmumos visā pasaulē,» komentē O.Bramvels.

Starptautiskajos medijos D Arčera vārds ir plaši izskanējis saistībā ar enerģētikas uzņēmumu Burisma, kas pēdējo gadu laikā nostiprinājies Ukrainas naftas un gāzes tirgū. Interesanti, ka uzņēmuma vadībā kopā ar Arčeru strādā arī ASV viceprezidenta Džo Baidena jaunākais dēls Hanters Baidens.

Ņujorkā dzīvojošais Arčers ir direktoru padomes loceklis īpašā fondā, kas nodarbojas ar ārvalstu investīciju piesaisti Kazahstānai, viņš ir investīciju uzņēmuma Rosemont Seneca Partners līdzdibinātājs un izpilddirektors, kā arī strādā vairāku investīciju kompāniju vadībā.

D. Arčers ir bijis ASV politiķa Džona Kerija vecākais padomnieks ASV prezidenta vēlēšanu kampaņā 2004. gadā. Kā raksta ārvalstu prese, kopš studiju laikiem prestižajā Jēlas universitātē D. Arčers ir draugos ar politiķa Dž.Kerija audžudēlu Kristoferu Haincu.

Savu karjeru D. Arčers sācis Citigroup, kur viņš bija atbildīgs par investīciju stratēģiju izstrādi un vadību. Vēlāk strādājis par kompānijas New England Financial viceprezidentu, kā arī uzņēmuma MetLife vadības komandā.

Kā zināms, kopš 2014.gada sākuma Norvik Bankas lielākais akcionārs ir uzņēmējs Grigorijs Guseļņikovs, kurš līdz tam stagnējošo kredītiestādi ir spējis atgriezt uz attīstības ceļa. Pērn bankā pilnībā tika nomainīta vadība, ieviests jauns zīmols un piesaistīti jauni klienti kā rezultātā būtiski pieauga bankas aktīvu apjoms. Šogad pirmo reizi Norvik Bankas vēsturē tās aktīvi pārsniedza 1 miljardu eiro.

Norvik Bankas pakalpojumi ir pieejami septiņās filiālēs un 63 apkalpošanas centros 16 Latvijas pilsētās. Pēc aktīvu apjoma Norvik Banka ir astotā lielākā Latvijas komercbanka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu