Aptauja: Rietumeiropā atpazīstamākā Latvijas biznesa sfēra ir kūdras ražošana

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Rietumeiropā atpazīstamākā Latvijas biznesa sfēra ir kūdras ražošana, Ziemeļu valstīs – metāla ražošana un metālapstrāde, savukārt NVS valstīs – finanses un apdrošināšana, kā arī elektrisko iekārtu ražošana, liecina eksporta atbalsta kustības «The Red Jackets» veiktā uzņēmēju aptauja.

Aptaujā uzņēmēji tika aicināti pēc desmit ballu skalas novērtēt viņu pārstāvētās sfēras atpazīstamību Ziemeļvalstīs, Rietumeiropā un NVS valstīs. Kūdras produktu atpazīstamība Rietumeiropā novērtēta ar 9,3 ballēm, metālu ražošana un metālapstrāde Ziemeļvalstīs – ar 7,6, bet finanšu pakalpojumi un elektrisko iekārtu ražošana NVS valstīs – ar astoņām ballēm.

«Kūdra ir viena no Latvijas nenovērtētākajām dabas bagātībām, kuras atradnes, pēc speciālistu vērtējuma, aizņem teju desmito daļu valsts teritorijas. Paradokss slēpjas faktā, ka tiek eksportēti brīnišķīgi kūdras pārstrādes produkti, bet mēs paši bieži vien lietojam importētas lietas, kuru kvalitāte ir daudz zemāka,» pauda eksporta konsultāciju uzņēmuma «GatewayBaltic» vadītāja Inese Andersone.

Lai noskaidrotu 100 Latvijas labākos eksportējošos zīmolus, kustība «The Red Jackets» apkopoja vairāk nekā 1500 Latvijas eksportējošo uzņēmumu rādītājus, kuru apgrozījums pārsniedz 700 tūkstošus eiro un eksporta apmērs veidoja vairāk nekā 25% no apgrozījuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu