Reģistrēta jauna aģentūras LETA valde un īpašnieks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Uzņēmumu reģistrs reģistrējis izmaiņas Nacionālās informācijas aģentūras LETA īpašnieku sastāvā un valdē, liecina «Lursoft» informācija.

SIA «LETA» kontrolpakete jeb 99,66% daļu tagad pieder Igaunijas investīciju holdinga «UP Invest» Latvijas meitasfirmai SIA «Newsworks».

Aģentūras LETA valdē darbu turpina Una Klapkalne, bet no jauna iecelti «Newsworks» valdes priekšsēdētājs Svens Nūtmans un ziņu aģentūras «BNS Group OÜ» vadītājs Anvars Samosts.

Kā ziņots, holdingam «UP Invest OÜ» pieder arī ziņu aģentūru grupa «Baltic News Service» (BNS), taču kopš septembra sākuma tā kontrolē vairs nav BNS Latvijas uzņēmumi - SIA «BNS Latvija» un SIA «Mediju monitorings». Saskaņā ar «Firmas.lv» datiem par šo uzņēmumu īpašnieci «BNS Group» vietā kļuvusi Igaunijas firma «AMP Investeeringud».

«UP Invest» kontrolē patlaban atrodas virkne mediju uzņēmumu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Latvijā «UP Invest» kontrolē arī portālus «Tvnet» un «Apollo».

Informācijas aģentūra LETA sniedz ziņu un biznesa informācijas risinājumus organizācijām un uzņēmumiem. Starp aģentūras klientiem ir lielākie uzņēmumi, mediju un valsts institūcijas un organizācijas, kā arī vēstniecības un starptautiskās kompānijas.

2014 gadā LETA strādāja 158 darbinieki, uzņēmuma apgrozījums bija 3 087 968 eiro un peļņa - 9714 eiro.

«UP Invest» ir investīciju kompānija, kas izveidojusi holdingus mediju, mazumtirdzniecības, IT un tehnoloģiju jomās. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Marguss Linnamē.

Līdz šim aģentūras LETA kontrolpakete piederēja SIA «Baltijas informācijas grupa», kuras līdzīpašnieki vienādās daļās ir Agris Strautnieks, Mārtiņš Barkāns un Alvja Krasovska vadītā SIA «Dyaltos Capital».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu