«NP Foods» maina nosaukumu uz «Orkla Confectionery and Snacks Latvija»; «Spilva» un «Gutta» - uz «Orkla Foods Latvija»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Līdz ar «NP Foods» uzņēmumu grupas iegādi Norvēģijas koncerns «Orkla» pieņēmis lēmumu reorganizēt grupu un apvienot juridiskās personas SIA «NP Foods», AS «Laima», AS «Staburadze» un AS «Latfood» vienā uzņēmumā, kura nosaukums būs «Orkla Confectionery and Snacks Latvija», informēja «NP Foods» valdes priekšsēdētājs Ēriks Smits-Hansens.

Reorganizācijas līgums un attiecīgie paziņojumi ir jau iesniegti kompetentajām reģistrācijas iestādēm. Reorganizāciju plānots pabeigt 2016.gada sākumā.

Kā norāda Smits-Hansens, reorganizācija un nosaukuma maiņa neietekmēs darbiniekus, kā arī patērētājus, un tirgū, tāpat kā līdz šim, būs pieejami minēto uzņēmumu zīmolu produkti.

«Šī ir funkcionāla reorganizācija ar mērķi uzlabot darba efektivitāti, ļaujot veltīt vairāk laika finanšu kvalitātei un produktu portfeļa paplašināšanai, kā arī darbinieku profesionalitātes celšanai. Koncentrēsimies uz zīmolu produktu ražošanu un vēlamies, lai mūsu jaunais nosaukums to izceļ,» sacīja Smits-Hansens.

Viņš arī norādīja, ka pārējie «NP Foods» grupas uzņēmumi - SIA «Staburadzes konditoreja», SIA «NP Logistics», SIA «Saldumu tirdzniecība» un «UAB Margiris» - turpinās strādāt kā atsevišķas juridiskas personas un «Orkla Confectionery and Snacks Latvija» sadarbības uzņēmumi.

Tāpat reorganizācijas rezultātā tiek apvienoti «Orklas» īpašumā esošie uzņēmumi SIA «Spilva» un AS «Gutta», kuru nosaukums turpmāk būs SIA «Orkla Foods Latvija».

Līdzšinējā «Spilvas» vadītāja Lolita Bemhena joprojām ir «Spilvas» valdes locekle un vadītāja, kā arī turpmāk - «Gutta» valdes priekšsēdētāja.

«Abu uzņēmumu apvienošana vienā ir loģisks biznesa attīstības solis. Ar šo reorganizāciju tiek apvienotas un centralizētas vadības, administrācijas un loģistikas funkcijas, padarot efektīvāku abu ražotņu darbu un stiprinot līdzšinējo zīmolu konkurētspēju kā vietējā, tā globālajā tirgū,» skaidroja Bemhena.

Apvienojot uzņēmumus, darbu turpinās abas uzņēmumu ražotnes attiecīgi Pierīgā, Babītes novada Spilvē un Ķekavas novada Valdlaučos. No 1.oktobra ir apvienota uzņēmumu «Spilva» un «Gutta» vadība un produkcijas pārdošana, bet sešus mēnešus ilgo reorganizācijas procesu ir paredzēts pilnībā pabeigt janvārī, kad abas ražotnes turpinās strādāt kā viena juridiska persona.

Jau vēstīts, ka nolūkā panākt līderpozīcijas Baltijas tirgū «NP Foods» strukturē līdzīgos biznesus, līdz 2015.gada beigām attīstībā ieguldot vairāk nekā divus miljonus eiro.

Līdz ar to «NP Foods» pārņem «Kalev» un «Laimas» konfekšu un cepumu izplatīšanu, «Spilva» pārņem «Guttas» sulu izplatīšanu, ražotni un darbiniekus. Savukārt čipsu ražotājs «Latfood» pievienots koncernam, apvienojot ražošanu un izplatīšanu, kā arī kļūstot par vienu kompāniju. Visi zīmoli tiks saglabāti, tāpat arī visi ražošanas procesi notiks turpat, kur līdz šim.

Jau vēstīts, ka «NP Foods» īpašnieks kopš 2014.gada 26.augusta ir Norvēģijas koncerns «Orkla», kas iegādājās 100% kapitāldaļu visos kompānijas uzņēmumos - AS «Laima», AS «Gutta», SIA «NP Foods», AS «Staburadze», SIA «Staburadzes konditoreja», «UAB Margiris» un SIA «Detente» - no uzņēmuma «Nordic Partners Foods Ltd», kura īpašnieki bija Latvijas investīciju kompānija «Nordic Partners» un Islandes fonds «BIL ehf». Darījuma summa netika norādīta.

«Orkla» akcijas tiek kotētas Oslo fondu biržā. «Orkla» ir vadošais piegādātājs pārtikas jomā Ziemeļvalstīs un Baltijas reģionā. Grupa darbojas arī alumīnija, hidroelektrostaciju un nekustamā īpašuma nozarēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu