«DK Daugava», iespējams, nonākusi ukraiņu investoru īpašumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Piena pārstrādes uzņēmums «DK Daugava», kā arī zīmols «Daugava» ir pārdots un nonācis ukraiņu investoru īpašumā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Kā norāda informācijas avots, ukraiņiem pārdota piena pārstrādes rūpnīca, maizes ceptuve «Sērene», liellopu ferma «Birzes», kā arī piena produktu zīmols «Daugava».

Uzņēmuma līdzīpašnieks Aigars Vaivars no komentāriem pagaidām atturējās.

Kā ziņots, Vaivars jau šā gada februārī atzina - tā kā piena produktu ražošana savulaik perspektīvajam Krievijas tirgum vairs nav aktuāla, par 1,5 miljoniem eiro uzņēmuma «DK Daugava» akcionāri piedāvā iegādei piena pārstrādes rūpnīcu Sērenē, kurai ir arī Krievijas tirgum derīgais produkcijas sertifikāts.

«DK Daugavas» akcionāri piedāvā pārdošanā piena pārstrādes rūpnīcu par cenu, kādu rūpnīcai izmaksāja piena pirmapstrādes «Tetra Pak» aparātu cehs.

Kā norādīja Vaivars, rūpnīca atbilst Eiropas standartiem, turklāt tai ir Krievijas tirgum derīgā sertifikācija.

Rūpnīca ir ap 3000 kvadrātmetru plaša, pieguļošajā teritorijā ir angārs, noliktava un vairākas saldēšanas kameras. Rūpnīcai ir savs artēziskais urbums un notekūdeņu attīrīšanas ietaises. 2013.gadā rūpnīcā papildus pilnpiena produkcijas ražošanai uzstādīja siera ražošanas iekārtas ar jaudu līdz 300 tonnām mēnesī. Rūpnīcas pirmapstrādes ceha jauda ir desmit tonnas stundā un ap 200 tonnām jēlpiena diennaktī.

Tāpat Vaivars toreiz atzina, ka līdz pārdošanas brīdim rūpnīca turpinās strādāt pāris dienas nedēļā. Tajā piereģistrētā un uzņēmējam piederošā struktūrvienība SIA «Agrofirma Daugava» turpinās ražot pienu, kefīru, biezpienu, jogurtu, tirgum šo produkciju joprojām piedāvājot ar zīmolu «Daugava».

«Tomēr, ja potenciālajiem pircējiem būs interese pirkt arī zīmolu, par to varētu būt runa,» toreiz atzina Vaivars.

Iepriekš Vaivars arī paziņoja, ka tiks pārdotas viņa īpašumā esošā liellopu ferma «Birzes», kā arī maizes ceptuve «Sērene». Fermu komplekss ar 400 liellopiem tiek pārdots par 875 000 eiro, savukārt ceptuve - par 485 000 eiro. Lēmumu pārdot biznesu Vaivars pamatoja ar pārtikas ražošanai patlaban nelabvēlīgo situāciju, kā arī vēlmi pievērsties citai darbības jomai.

Saskaņā ar «Firmas.lv» informāciju Vaivars kopš šā gada 1.oktobra savas 30% kapitāldaļas «DK Daugavā» nodevis pārējiem līdzīpašniekiem, līdz ar to Krievijas piena pārstrādes uzņēmumam «Gogol-Mogol» pieder 67,68%, bet Krievijas pilsoņiem Stepanam Mkhitarijanam - 30,78%, Vladimiram Sigarevam - 0,78% un Aleksandram Morozovam - 0,76% kapitāldaļu.

Iepriekš, 2013.gada aprīlī, Vaivars paziņoja par 40,31% uzņēmuma kapitāldaļu pārdošanu «Gogol-Mogol». Kā toreiz informēja Vaivars, darījuma summa - 1,8 miljoni eiro - ļāva segt visas saistības ar uzņēmuma kreditoru - AS «Swedbank».

«Daugavas» apgrozījums 2014.gadā bijis 6,01 miljons eiro salīdzinājumā ar 1,38 miljonu apgrozījumu pirms gada, liecina «Firmas.lv» informācija. Uzņēmuma peļņa bija 136 700 eiro salīdzinājumā ar 1,77 miljonu zaudējumiem pirms gada.

Savukārt «Agrofirma Daugava» reģistrēta Jaunjelgavā 2013.gadā ar 2000 latu (2845 eiro) pamatkapitālu.

Uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā bija 683 479 eiro salīdzinājumā ar 73 680 eiro pirms gada, bet zaudējumi bija 71 575 eiro salīdzinājumā ar 34 129 peļņu 2013.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu