«Ryanair» un «Wizz Air» Viļņas lidostā atcels nodevu atvieglojumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Zemo izmaksu lidsabiedrībām «Ryanair» un «Wizz Air» no nākamā gada Viļņas lidostā tiks atcelti nodevu atvieglojumi, vēsta «Vz.lt».

Kā piektdien intervijā LRT radio norādījis Lietuvas satiksmes ministra vietnieks Arijands Šļups, no gadumijas visām kompānijām Viļņas lidostā būs vienādi noteikumi un vienādas nodevas. Tas attieksies arī uz «Ryanair» un «Wizz Air», ar kurām pirms četriem gadiem, vēloties piesaistīt zemo izmaksu lidsabiedrības, tika parakstīti līgumi, kas paredz atvieglojumus, taču šo līgumu termiņi nākamgad beigsies.

«Viļņā zemo izmaksu lidsabiedrībām vairs nebūs paredzēti īpaši, no pārvadāto pasažieru skaita atkarīgi nodevu nosacījumi, turpretī Kauņā ilgtermiņa kontrakts aviokompānijai «Ryanair» arī turpmāk nodrošinās visai labvēlīgus darbības nosacījumus,» izdevumam «Vz.lt» sacījusi uzņēmuma «Lietuvos oro uostai» Komunikāciju un mārketinga nodaļas vadītāja Indre Baltrušaitiene, skaidrojot, ka Viļņas lidostai nākas vienādot nodevas «ētiskas partnerības un biznesa attiecību vārdā».

Pēc viņas teiktā, Kauņas lidosta, kurai darbības izmaksas ir mazākas, zemo izmaksu lidsabiedrībām var nodrošināt visnotaļ labvēlīgus nosacījumus attiecībā uz nodevām. «Lemjot par galvaspilsētas lidostas nodokļu politiku, mēs nedrīkstējām diskriminēt citus Viļņas lidostā darbojošos pārvadātājus, un uz to mūs aicinājusi arī Starptautiskā Gaisa satiksmes asociācija (IATA). Esam dzirdējuši sūdzības arī no citiem aviopārvadātājiem,» norādījusi Baltrušaitiene.

Kompānijas, kas piedāvājušas jaunus maršrutus, var cerēt uz atbalstu no īpašā lidojumu veicināšanas fonda, kura veidošana sākta, lidsabiedrībai «Air Lituanica» apturot darbību.

Tādu iespēju nesen izmantoja Spānijas zemo izmaksu lidsabiedrība «Vueling», kas no nākamās vasaras sāks lidojumus no Viļņas uz Barselonu.

«Ryanair» ceturtdien paziņoja, ka pārceļ divus reisus no Kauņas uz Viļņu, bet «Wizz Air», tāpat kā «airBaltic», šogad sākusi lidojumus piecos jaunos maršrutos. «Ryanair» no Kauņas sākusi lidojumus uz Kopenhāgenu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu