Rūpnieciskajiem klientiem dabasgāzes tarifi oktobrī nemainās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas dabasgāzes kompānijas «Latvijas Gāze» dabasgāzes tarifi rūpnieciskajiem klientiem oktobrī, salīdzinot ar septembri, nemainās, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

«Latvijas Gāze» arī informē, ka oktobrī lielajiem dabasgāzes patērētājiem atkarībā no patēriņa dabasgāzes tarifs bez pievienotās vērtības nodokļa un akcīzes nodokļa būs no 243,21 līdz 333,21 eiro par tūkstoti normālkubikmetru (nm3), proti, lietotājiem, kuri gadā patērē no 25 līdz 126 tūkstošiem normālkubikmetru, dabasgāzes tarifs būs 333,21 eiro par tūkstoti nm3, savukārt lietotājiem, kuri gadā patērē vairāk nekā simts miljonus nm3 - 243,21 eiro par tūkstoti nm3.

Oktobrī «Latvijas Gāze» piemēro dabasgāzes diferencētos gala tarifus, kas atbilst dabasgāzes tirdzniecības cenai 206,32 eiro par tūkstoti nm3.

«Latvijas Gāzes» tarifi novembrī un decembrī varētu nemainīties, jo kompānija prognozē, ka arī tie tiks piemēroti atbilstoši dabasgāzes tirdzniecības cenai 206,32 eiro par tūkstoti nm3. Kompānijas pārstāvji piebilst, ka prognozētajām dabasgāzes tirdzniecības cenām ir tikai informatīvs raksturs.

Rūpnieciskajiem klientiem dabasgāzes tarifi mainās katru mēnesi, savukārt mājsaimniecībām tarifi mainās divreiz gadā – 1.janvārī un 1.jūlijā.

«Latvijas Gāze» nodarbojas ar gāzes iegādi, transportēšanu, uzglabāšanu un sadali. Gāzi kompānija iepērk no Krievijas koncerna «Gazprom» (aptuveni 70%) un «Itera Latvija» (aptuveni 30%). Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir Vācijas «E.ON Ruhrgas», «Gazprom» un «Itera Latvija». Kompānijas akcijas kotē biržas «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu