EM būvuzņēmumus plāno iedalīt sešās klasifikācijas grupās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ekonomikas ministrija (EM) strādā pie noteikumu projekta, kurā būs ietverti gan būvkomersantu klasifikācijas kritēriji, gan to piemērošanas kārtība, tostarp paredzēta arī būvuzņēmumu iedalīšana sešās klasifikācijas grupās, pastāstīja EM.

Noteikumu projekts paredz, ka līdzīgi Eiropas Savienības publiskā iepirkuma direktīvas regulējumam būvkomersantu (būvnieku) klasifikācija tiks vērtēta pēc nozares jeb profesionālās darbības, saimnieciskajiem un finanšu rādītājiem, kā arī ilgtspējas kritērijiem.

Ministrijā skaidroja, ka būvuzņēmumi atkarībā no rezultāta vairāk nekā 15 kritēriju vērtējumā tiks iekļauti vienā no sešām klasifikācijas grupām, kā arī tiks atzīta uzņēmuma kompetence konkrētu būvdarbu veidu veikšanā atkarībā no nodarbināto speciālistu profesionālās darbības sfērām un uzņēmuma realizētajiem projektiem.

Paralēli ministrijā notiek darbs pie datu ieguves un apmaiņas sistēmas izveides tāpēc, ka klasifikācijas procesā paredzēts vērtēt ziņas no dažādiem avotiem – Būvkomersantu reģistra, Uzņēmumu reģistra, Valsts ieņēmumu dienesta, kā arī no uzņēmēju pašu sniegtās informācijas, to visu apkopojot Būvniecības informācijas sistēmā (BIS).

Sākot no 2016.gada BIS pakāpeniski uzkrās datus no būvvaldēm, kas sniegs iespēju vienotajā sistēmā padziļināti vērtēt būvuzņēmumu kompetenci un pieredzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu