Industriālo telpu izveidei reģionos būs pieejami €21,7 miljoni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ekonomikas ministrija (EM) izstrādājusi un ceturtdien saskaņošanai nodevusi vēl vienu jauno Eiropas Savienības (ES) fondu atbalsta programmu «Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai», pavēstīja EM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena.

Viņa skaidroja, ka atbalsta programmas mērķis ir veicināt komersantu paplašināšanos un jaunu komersantu veidošanos, atbalstot industriālo telpu izveidi reģionos. Programmai pieejams Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums 21,7 miljonu eiro apmērā.

Programmas ietvaros atbalstu plānots sniegt ražošanas telpu izbūvei, rekonstrukcijai vai renovācijai apstrādes rūpniecības komersantu vajadzībām.

Projekta iesniegumus varēs iesniegt apstrādes rūpniecības komersanti, lai izveidotu ražošanas telpas savām vajadzībām un komersanti, kuri nodarbojas ar industriālā nekustamā īpašuma iznomāšanu un izveidotās telpas iznomās apstrādes rūpniecības mazajiem un vidējiem komersantiem. Projektus varēs īstenot republikas un novadu pilsētās, kurās pastāvīgo iedzīvotāju skaits 2015.gada sākumā bija vismaz 10 tūkstoši cilvēku, vai 10 kilometru attālumā no šo pilsētu robežas.

Maksimālais ERAF finansējums vienam projektam ir 1,3 miljoni eiro. Lai nodrošinātu investīciju vienlīdzīgāku sadali Latvijas teritorijā, sākotnēji paredzēts atbalstīt pa vienam projekta iesniegumam katrā pilsētā, kas atbilst programmas nosacījumiem, un atlikušais finansējums tiks piešķirts nākamajiem projekta iesniegumiem ar augstāko punktu skaitu katrā pilsētā.

Lai varētu saņemtu ERAF līdzfinansējumu, projektu īstenotājiem būs jānodrošina, ka izbūvētajās, rekonstruētajās vai renovētajās ražošanas telpās ir uzsākta ražošana apstrādes rūpniecībā, kā arī radītas jaunas darbavietas.

Projektu iesniegumu vērtēšanas kritēriji ir iesniegti izskatīšanai ES fondu uzraudzības komitejas apakškomitejā šā gada 29.oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu