Ievērojami audzis jauno līzinga darījumu apjoms, audzējot arī kopējo līzinga portfeli Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šogad otrajā ceturksnī līzinga portfelis Latvijā jūtami audzis - par 66,7 miljoniem eiro jeb 6,1%, salīdzinot ar pirmā ceturkšņa beigām.

Salīdzinot ar periodu pērn,

jauno darījumu skaits 2015.gada otrajā ceturksnī auto līzingā audzis par 23%, veidojot 151,1 miljonu eiro, savukārt iekārtu un industriālās tehnikas līzinga darījumi - par 46,7%,

kopsummā par 105,3 miljoniem eiro, liecina Latvijas Līzinga devēju asociācijas apkopotie dati.

Līzinga portfelis Latvijā otrā ceturkšņa beigās bija 1,17 miljardi eiro, no kā

920,7 miljoni eiro ir finanšu līzings, 248,7 miljoni eiro - operatīvais līzings.

Savukārt faktoringa portfelis Latvijā šā gada otrā ceturkšņa beigās sasniedzis 156,9 miljonus eiro.

Kopumā pirmā pusgada beigās līzinga un faktoringa portfelis Latvijā sasniedza 1,326 miljardus eiro, kas, salīdzinot ar 2015.gada pirmā ceturkšņa beigām, ir par 7,9% vairāk.

Latvijas Līzinga devēju asociācijas vadītāju Jevgeniju Belezjaku priecē, ka līzinga tirgū turpinās stabila izaugsme un īpaši tas, ka

aug patērētāju pirktspēja, uz ko norāda pieaugums auto līzinga segmentā.

Pieaugumu industriālā līzinga segmentā veicinājusi Eiropas Savienības fondu naudas ieplūšana Latvijas tautsaimniecībā, kas pozitīvi ietekmēs ilgtermiņa investīcijas. Tajā pašā laikā, ņemot vērā globālo ekonomisko un politisko situāciju, būtu absurdi cerēt uz tirgus vēl straujāku «izrāvienu», atzīst asociācijas vadītājs.

Latvijas Līzinga devēju asociācija dibināta 2000.gadā, un tajā uz brīvprātības principa pamata apvienojušies deviņi lielākie Latvijas līzinga uzņēmumi. Asociācijas dalībnieki ir SIA «UniCredit Leasing», SIA «Swedbank Līzings», SIA «Nordea Finance Latvia», SIA «SEB līzings», SIA «Pohjola Finance», SIA «PrivatLīzings», SIA «DNB Līzings», SIA «Citadele līzings un faktorings» un «LKB Līzings».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu