«Laima» dubulto eksporta apjomus uz ASV

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saldumu ražotājs «Laima» dubultojis šī gada laikā dubultojis eksporta apjomus uz ASV tirgu, eksportējot 140 tonnas saldumu salīdzinājumā ar 70 tonnām saldumu 2014.gadā, TVNET informēja «NP Foods» Komunikācijas direktore Dana Erciņa-Užāne.

Kā skaidro uzņēmuma pārstāve, pieaugums atspoguļo divu gadu neatlaidīgu darbu, paplašinot «Laima» saldumu tirdzniecību no beznodokļu (duty free) tirdzniecības vietām uz lielveikaliem, kā arī uzsākot privātās preču zīmes (private label) produktu ražošanu ASV klientiem.

«Kopš 2013.gada esam uzsākuši intensīvu darbu, lai iekļūtu un nostiprinātu savas pozīcijas ASV tirgū. Šis darbs prasa produktu adaptāciju, rūpīgu sagatavošanās darbu un zināšanas. Ja gada sākumā lielāko «Laima» produktu noietu veidoja pārdošana beznodokļu tirdzniecības vietās Ņujorkā, Maiami un Dallasā, tad tagad «Laima» šokolāde un zefīri nopērkami tādos lielveikalos kā TJ Max, Dollar Tree, Tuesday Morning, Christmas Tree un citos.

Specifisks noieta kanāls «Laima» produkcijai ir ASV militārās bāzes un jūras karaspēks,»

norāda Erciņa–Užāne.

Pašlaik uzņēmums mobilizē spēkus un resursus Ziemassvētku sezonai, kas šokolādes un saldumu kategorijā ASV ir lielākais noieta laiks. «Šogad esam uzsākuši darbu privāto preču zīmju segmentā, kā rezultātā ražosim Ziemassvētku produktu vienam no lielākajiem aptieku un ikdienas preču tīkliem ASV,» piebilda uzņēmuma pārstāve.

«Laima» uz ASV eksportē šokolādes konfektes ar desertu pildījumu, kā arī Latvijā pazīstamo zefīru «Maigums»

ar nosaukumu «Moments by Laima». Uzņēmums lielāko potenciālu saskata tieši šokolādes un zefīru kategoriju attīstīšanā, jo var piedāvāt ASV patērētājiem jau pazīstamu produktu, bet ar unikālu, tikai «Laimai» raksturīgo garšu paleti.

2014. gadā eksports uz ASV sasniedza 1 miljonu eiro.

«Laima» ir atpazīstamākais saldumu zīmols Baltijā, kas apvieno visas Latvijas saldumu rūpniecības vēsturi vairāku gadsimtu garumā un šogad atzīmē 145 gadu jubileju. Šobrīd «Laima» ir vienīgais šokolādes ražotājs Baltijas valstīs, kas izvērsis eksportu vairāk nekā 37 pasaules valstīs – ASV, Kanādā, Ķīnā, Izraēlā, Lielbritānijā, Īrijā, Krievijā, Baltkrievijā, Azerbaidžānā, Kazahstānā un Turkmenistānā.

Eksporta apjomi kopumā veido 15% no saražotās produkcijas.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu