LTRK cerīga vizīte Singapūrā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) savu vizīti Singapūrā vērtē kā izdevušos un cerīgu. Četru dienu vizītē notikusi iepazīšanās ar vadošajām Singapūras uzņēmēju organizācijām, kā arī apzinātas eksporta un sadarbības iespējas. Vizītes laikā arī atklāts Stendera veikals vienā no centrālajiem tirdzniecības centriem Singapūrā.

Vizītē, kas ilgst no 2. līdz 7. oktobrim, Latvijas uzņēmējiem bija iespēja iepazīt Singapūru kā vienu vadošajiem pasaules finanšu centriem, kas ieņem līderpozīciju pēc ārvalstu investīciju piesaistes, turklāt Singapūras ekonomika ir atzīta par īpaši atklātu un brīvu no korupcijas ekonomikām.

Vizītes laikā notiek vairākas augsta līmeņa tikšanās, tostarp ar Singapūras Starptautisko tirdzniecības un rūpniecības kameru, Eiropas Tirdzniecības kameru Singapūrā, kā arī Singapūras Biznesa federāciju. Singapūras puse tika iepazīstināta ar Latvijas eksportējošo uzņēmumu iespējām, tikšanu laikā tika pārrunātas sadarbības iespējas dažādās ekonomikas jomās.

Tā kā Singapūrā pastāv trīs nozaru segmenti, kur trūkst darbaspēka, tas paver jaunas iespējas informācijas tehnoloģiju, finanšu sektora un izglītības jomā.

«Tas ir pārsteidzošs stāsts, kā Singapūra 50 gadu laikā no maza zvejnieku ciemata pārvērtusies par pasaules ekonomikas brīnumu. Tiekoties ar cilvēkiem šeit, paveras vairākas sadarbības iespējas, it sevišķi pakalpojumu jomā. Spilgts piemērs tam, ka Latvijas uzņēmums ir drosmīgs un var, ir Stendera veikala atklāšana vienā no centrāliem tirdzniecības centriem Singapūrā šonedēļ. Cerams, ka tā būs biznesa iedvesma arī citiem Latvijas eksportētājiem,» ar iespaidiem dalās viens no Latvijas delegācijas dalībniekiem Baltijas Komunikāciju Centra īpašnieks Gints Feders.

Pēc LTRK prezidenta Aigara Rostovska domām, ar šo vizīti ir panākts būtisks progress sadarbības saišu dibināšanā un stiprināšanā ar Singapūras uzņēmējiem. Pēc viņa domām, tieši Singapūras straujā ekonomiskā izaugsme var iedvesmot Latvijas uzņēmējus, jo parāda, ka neliela ekonomika spēj uzrādīt strauju izaugsmi. «Svarīgākais vizītes ieguvums ir iespējas inspirēties un pārliecināties, ka ir iespējama vienlaikus strauja un ilgtspējīga ekonomikas attīstība. Tieši mijiedarbība, informācijas apmaiņa, jaunas zināšanas un pieredzes izpēte ir ieguvumi, kurus šajā vizītē var vērtēt visaugstāk,» uzskata Rostovskis.

Vizītē Singapūrā piedalījās arī pārstāvji no finanšu konsultantu kompānijas Prudentia, ražošanas uzņēmuma Valpro, Biznesa augstskolas Turība un citi uzņēmēji.

Turība jau sākusi aktīvu sadarbību ar Singapūru, piesaistot vieslektorus no šīs valsts augstskolām. Lekcijas Turībā lasījuši gan Singapūras profesori, gan uzņēmēji. Līdz šā gada beigām gaidāmas vēl vairāku Singapūras vieslektoru viesošanās šajā augstkolā. Tāpat Turība Singapūrā atradusi divus iespējamus sadarbības partnerus, kuriem interesē studentu apmaiņas programmas, līdz ar to Turībā ticami studēs studenti no Singapūras.

Kā norāda LTRK, Singapūra mūsu uzņēmējiem ir interesanta, jo tajā ir stabilas cenas, bet IKP uz iedzīvotāju – viens no augstākām pasaulē. Singapūra ienāk pasaules līderu TOP 3 pēc izglītības, medicīnas, dzīves kvalitātes, miljonāru koncentrācijas un uzņēmējdarbības vadības viegluma.

Vizīti Singapūrā ļoti augstā līmenī noorganizēja Latvijas goda konsula ģimene ,kopā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecību Singapūrā Lāsmas Līdakas personā un ar Latvijas diplomātiskā korpusa un Ārlietu ministrijas atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu