Aviotranzīts starp Krieviju un Ukrainu varētu notikt caur Minsku, Rīgu un Kišiņevu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lai pēc tam, kad stāsies spēkā Krievijas un Ukrainas noteiktās sankcijas pret otras valsts lidsabiedrībām, nodrošinātu gaisa satiksmi starp šīm abām valstīm, par tranzīta punktiem varētu tikt izmantotas Minskas, Rīgas un Kišiņevas lidostas, piektdien paziņoja Ukrainas lielākās aviokompānijas «Ukraine International Airlines» (UIA) prezidents Jurijs Mirošņikovs.

Preses konferencē Kijevā viņš uzsvēra, ka šādu tranzīta lidojumu rezultātā aviopārvadājumu cena paaugstināsies.

Ukrainas aviācijas konsultāciju firmas «Style Avia» direktors Jevgens Hainackis iepriekš aģentūrai «Interfax» sacīja, ka par galveno tranzīta lidostu pārvadājumos starp Krieviju un Ukrainu varētu kļūt Minska.

«Tomēr šajā maršrutā [Kijeva - Minska] no abām pusēm ir [lidojumu] biežuma ierobežojumi, kopā 28 reisi starp Kijevu un Minsku [nedēļā]. Aviokompānijas UIA un [Baltkrievijas nacionālā aviokompānija] «Belavia» palielinās jaudas, tas ir paredzams. Iespējams, steidzami tiks atvērti maršruti uz Odesu, Harkovu, Dņepropetrovsku un citi. Tajā pašā laikā tas viss tikai nedaudz spēs palielināt pašreizējā pieprasījuma apmierināšanu, tādēļ darba būs daudz arī tādām tranzīta lidostām kā Rīgai, Varšavai, Stambulai un mazākā mērā - Viļņai, Budapeštai un citām ģeogrāfiski [atbilstoši] izvietotām Eiropas lidostām,» viņš sacīja.

Eksperts prognozēja, ka lielākā daļa pasažieru, kuri izmanto aviosatiksmi starp Krieviju un Ukrainu, turpmāk izmantot dzelzceļu un autotransportu, jo tranzīta pārvadājumi kļūs dārgāki.

Jau vēstīts, ka Krievija no 25.oktobra slēgs savu gaisa telpu Ukrainas aviokompānijām, atbildot uz Ukrainas noteikto aizliegumu Krievijas lidsabiedrībām arī no 25.oktobra lidot tās gaisa telpā.

Ukrainas lēmums paredz, ka tās gaisa telpā būs aizliegti arī Krievijas lidmašīnu tranzīta lidojumi, ja tās pārvadā militāro personālu vai preces, kurām var būt militārs pielietojums.

Maskava šo Ukrainas lēmumu, kura mērķis ir sodīt Krieviju par Krimas aneksiju un atbalstu separātistiem Ukrainas austrumos, ir nosaukusi par «neprātu».

Ukrainas prezidents Petro Porošenko 16.septembrī paplašināja sankciju sarakstu pret Krievijas juridiskajām un fiziskajām personām, vēršoties pret 400 amatpersonām un 90 firmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu