Graudu cenas pasaules biržās ir vienā no zemākajiem līmeņiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Graudu cenas pasaules biržās patlaban ir sasniegušas vienu no zemākajiem līmeņiem, teica Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības «Latraps» ģenerāldirektors Edgars Ruža.

Viņš norādīja, ka graudu cenas pasaules biržās patlaban ir svārstīgas, taču grūti prognozēt, kādas tās būs turpmāk globālajā tirgū un, attiecīgi, arī Latvijā. Viņš norādīja, ka graudu kopievākums šogad globālajā tirgū ir lielāks nekā patēriņš, līdz ar to šobrīd nav lielu argumentu cenu kāpumam. «Neliels [cenu] kritums varētu būt, bet ne liels, jo cenas ir sasniegušas vienu no zemākajiem punktiem,» sacīja Ruža, piebilstos, ka laika apstākļi dažādos pasaules reģionos graudiem nav tie optimālākie, līdz ar to pilnībā netiek izslēgta arī cenu kāpuma iespējamība.

«Latraps» ģenerāldirektors atzīmēja, ka pēdējās dienās graudu cenas ir pazeminājušās par apmēram 8%, samazinoties zem 170 eiro tonnā, kas ir saistīts ar globāliem ekonomikas procesiem, tostarp naftas cenu kritumu, situāciju akciju tirgū, kā arī jaunākajām atskaitēm par graudu kopievākumu.

2000.gadā dibinātais «Latraps» ir lielākais graudu un rapšu audzētāju kooperatīvs Latvijā. Iepriekšējā finanšu gadā no 2013.gada 1.jūlija līdz 2014.gada 30.jūnijam «Latraps» strādāja ar 166,988 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,1% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt kompānijas peļņa saruka 2,6 reizes - līdz 2,022 miljoniem eiro, liecina datubāzē «Lursoft» publicētais gada finanšu pārskats.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu