Rīgas viesnīcās un citās tūrisma mītnēs otrajā ceturksnī apkalpo par 7,9% vairāk ārvalstu viesu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas viesnīcās un citās tūristu mītnēs šā gada otrajā ceturksnī apmetušies 334 tūkstoši ārvalstu viesu, kas ir par 7,9% vairāk nekā šajā pašā laika periodā pērn, aģentūrai BNS pavēstīja Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Anna Blaua , atsaucoties uz Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākajiem datiem.

Savukārt pavadīto diennakšu skaits pieaudzis līdz 616,7 tūkstošiem diennakšu jeb par 5% vairāk.

Vislielāko interesi par Rīgu no visiem apkalpotajiem ārvalstu visiem izrādījuši tūristi no Vācijas – 14%, Krievijas – 9,8%, Somijas – 6,6%, Igaunijas – 6,3%, Norvēģijas – 6,1%, Lietuvas – 5,8%, Zviedrijas – 5,4% un Lielbritānijas – 4,8%.

Savukārt, aplūkojot datus par RTAB noteiktajām mērķa valstīm, secināts, ka lielākais tūristu skaita pieaugums vērojams no Dānijas – 37,3%, Spānijas – 36,2%, Nīderlandes – 33,9%, Ukrainas – 30%, Lielbritānijas – 21,2%, Norvēģijas – 14,3% un Francijas – 13,4%.

«Pateicoties aktīvam sfēras darbam, otrais ceturksnis noslēdzies ar 8% lielu tūristu skaita pieaugumu. Jāņem vērā, ka Krievijas tūristu skaits šajos trīs mēnešos, salīdzinot ar pērno gadu, samazinājies par 35%. Pozitīvu tendenci ļāvuši saglabāt pilsētas viesi no Rietumeiropas – Vācijas tūristi ierindojas visvairāk apkalpoto viesu augšgalā, arvien lielāku interesi par Rīgu izrāda tūristi no primāri un sekundāri noteiktajām mērķa valstīm, kā arī tūristu skaits, piemēram, no Beļģijas šajā laika periodā, pateicoties Latvijas Prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē, palielinājies par 128%,» skaidroja RTAB valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.

Augstākais gultas vietu un numuru noslogojums vērojams jūnijā, kad tas sasniedzis attiecīgi 60% un 69,7%.

2015.gada otrajā ceturksnī Rīgā darbojās 124 tūristu mītnes, un bija pieejamas 14 523 gultasvietas.

Pērn otrajā ceturksnī Rīgā apkalpoja 309,5 tūkstošus ārvalstu viesu.

RTAB nodibināts 2009.gada oktobra beigās. Tā dibinātāji ir Rīgas dome (70%), Latvijas nacionālā aviosabiedrība «airBaltic» (10%), Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (10%) un Latvijas Tūrisma aģentu asociācija (10%). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs. Birojs par savas darbības un radītā Rīgas zīmola vadmotīvu izvirzījis principu «Labi rīdziniekam – labi tūristam».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu