Zivju pārstrādes uzņēmuma «Karavela» apgrozījums nedaudz pieaug

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zivju konservu «Kaija» ražotāja «Karavela» apgrozījums šogad pirmajā pusgadā ir nedaudz pieaudzis, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, pastāstīja līdzīpašnieks un mārketinga direktors Jānis Endele.

«Šogad pusgadā mums bija 15, gandrīz 16 miljonu eiro [apgrozījums], pagājušajā gadā apgrozījums pusgadā mums bija nedaudz pāri 15 [miljoniem eiro]. Pieaugums nebija liels, bet bišķi bija,» sacīja Endele.

Turpretī šogad kopumā uzņēmums paredz apgrozījuma kritumu saistībā ar valūtas devalvāciju Austrumu tirgos, kā arī Krievijas un Kazahstānas tirgus slēgšanu. «Pat, ja Krievija mums nebija dominējošais, vai procentuāli liels tirgus, tas mums bija labi pelnošs tirgus, mēs tur pārdevām savus orģinālproduktus. Diemžēl ekonomiskās likstas Krievijā «zem ūdens» velk līdzi visu reģionu. (..) Tajā pašā Azerbaidžānā vai Uzbekistānā, diemžēl, rublim krītoties, vietējā valūta devalvējas, līdz ar to mūsu tirdzniecības apjomi vai nu samazinās vai uz kādu brīdi apstājas,» sacīja Endele.

Endele arī atzīmēja, ka šogad pirmajā pusgadā uzņēmuma pārdošanas apmēri Rietumu valstu tirgos ir dubultojušies, Baltijas tirgū pieauguši par 30%, savukārt Austrumu tirgos - Kazahstānā, Azerbaidžānā, Kazahstānā, Krievijā, Ukrainā, Čehijā un Slovākijā - samazinājušies uz pusi.

Zivju konservu «Kaija» ražotājs «Karavela» pērn strādāja ar 32,431 miljonu eiro apgrozījumu un 1,037 miljonu eiro peļņu.

Uzņēmums «Karavela» ir reģistrēts 2001.gadā un ir viens no lielākajiem zivju pārstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs. Kompānijas pamatkapitāls ir 49,7 tūkstoši eiro. «Karavela» pieder trijām privātpersonām, tostarp uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Jānis Bite (56%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu