«Trasta komercbanka» pirmajā pusgadā strādāja ar 1,79 miljonu eiro zaudējumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

AS «Trasta komercbanka» pirmo pusgadu noslēdza ar zaudējumiem 1,79 miljonu eiro apmērā, kas pamatā saistīti ar bankas investīcijām biznesa attīstībā un stratēģijas izmaiņām, liecina neauditētie rezultāti. Grupas zaudējumi jūnija beigās bija 3,16 miljoni eiro.

Investīcijas liks pamatu bankas ilgtermiņa stratēģijai un attīstībai, teikts bankas paziņojumā.

Bankas aktīvi otrā ceturkšņa beigās sasniedza 593,18 miljonus eiro, kas ir par 12,07 miljoniem eiro vairāk nekā 2014.gada noslēguma radītājs.

Piesaistīto noguldījumu apjoms pirmā pusgada beigās sasniedza 509 miljonus eiro. Bankas kredītportfelis jūnija beigās bija 96,27 miljoni eiro.

Pateicoties piesardzīgai dividenžu izmaksas politikai pirmskrīzes gados, bankas rīcībā ir 13,77 miljonu eiro kapitāla rezerve nesadalītās peļņas veidā.

Bankas kapitāla un rezervju apjoms jūnija beigās bija 40,34 miljoni eiro.

Šogad otrajā ceturksnī bankā turpinājās šogad sāktais pārmaiņu process. Tika apstiprināts jauns biznesa modelis, kas paredz pievērst lielāku uzmanību personīgo finanšu apkalpošanai, tirdzniecības finansēšanai un investīcijām. Restrukturizācijas laikā īpaša uzmanība tika veltīta risku identifikācijai un pārvaldīšanai - «Trasta komercbankā» izveidota atsevišķa direkcija, kuras pienākumos ietilpst risku pārvaldīšana.

Aprīlī banka mainīja korporatīvo stilu, krāsas un logotipu. Radīta jauna bankas interneta mājaslapa.

Bankas konsolidācijas grupu veido meitasuzņēmums «TKB Līzings» un tā meitasuzņēmumi «TKB Leasing Tajikistan», «TKB LU» un «Project 1», kā arī bankas meitasuzņēmums «Heckbert C7 Holdings» un tā meitasuzņēmums «Ferrous Kereskedelmi KFT».

Grupas aktīvu apjoms jūnija beigās bija 582,8 miljoni eiro, kas ir par 8,67 miljoniem eiro vairāk nekā 2014.gada noslēgumā. Otro ceturksni grupa noslēdza ar 3,16 miljonu eiro zaudējumiem.

Bankas mērķis ir palielināt bankas rentabilitāti un tiekties uz mērķi sasniegt aktīvu atdevi (ROA) līdz 1,94%. Mērķis ir arī uzturēt bankas darbībai atbilstošu kapitālu un nodrošināt iekšējā kapitāla pietiekamības rādītāju ne mazāku kā 13,68%, kā arī palielināt ieņēmumu diversifikāciju, dodot priekšroku operācijām ar zemām kapitāla prasībām. Izvirzīts arī mērķis palielināt bankas klientu skaitu, diversificēt klientu segmentu struktūru, nodrošinot straujāku jaunu klientu pieaugumu rezidentu sektorā.

«Trasta komercbanka» darbojas kopš 1989. gada. Banka piedāvā pakalpojumus gan vietējiem, gan arī ārzemju klientiem. Ārpus Latvijas bankas konsolidētajai grupai ir pārstāvniecības Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā, Kazahstānā, Tadžikistānā, Azerbaidžānā, Honkongā, kā arī filiāle Kiprā.

«Trasta komercbankas» lielākais akcionārs ir Igors Buimisters.

Saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas sniegto informāciju personas, kurām ir būtiska līdzdalība bankā, ir Buimisters (no 33% līdz 50%) un Ivans Fursins (netiešā ceļā iegūta līdzdalība no 20% līdz 33%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu