Metālapstrādātāja «Dīlers» peļņa sarūk; apgrozījums - € 15 miljoni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Metālapstrādes uzņēmums «Dīlers» pērn strādāja ar 15,165 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,5% mazāk nekā 2013.gadā, savukārt tā peļņa saruka vairākkārt - līdz 121,6 tūkstošiem eiro, liecina datubāzē «Lursoft» publiskotais kompānijas finanšu pārskats.

Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka 2014.gadā uzņēmums turpināja attīstīt jaunu produktu ražošanu, izmantojot ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu attīstības projektos uzstādītās jaunās tehnoloģijas iekārtas. «Jauno iekārtu un tehnoloģiju izmantošana palīdzēja optimizēt ražošanas procesus un efektīvāk izmantot resursus,» norāda uzņēmumā.

Pagājušajā gadā «Dīlers» turpināja bīstamo atkritumu utilizācijas attīstību, ievērojami palielinot jaunu klientu loku, īpaši medicīnas atkritumu pārstrādes jomā. Tāpat pērn palielināts metāllūžņu tirdzniecības apmērs, un kompānija sniegusi pakalpojumus lielo ražošanas objektu demontēšanā un iekārtu utilizācijā.

Savukārt 2015.gadā «Dīlers» vadība plāno turpināt palielināt ražošanas jaudas, pilnveidojot esošo ražotni, sadarbībā ar partneriem piedalīties kopīgos attīstības projektos, kā arī pilnveidot un paplašināt sadarbību ar esošajiem un jauniem biznesa partneriem.

Tāpat plānots palielināt metāllūžņu tirdzniecības apmērus, pilnveidot bīstamo atkritumu utilizācijas sistēmu, automatizēt atkritumu pārstrādes procesus, kā arī turpināt sadarbību ar nozares asociācijām un valsts institūcijām nelicenzēto uzņēmumu aktivitāšu un nelikumīgās atkritumu aprites ierobežošanas jautājumos.

«Dīlers» 2013.gadā strādāja ar 15,092 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,33 miljonu eiro peļņu.

«Dīlers» ir viens no lielākajiem krāsaino metālu pārstrādes uzņēmumiem Latvijā. Kompānija nodarbojas ar otrreizējā alumīnija sakausējumu lējumu ražošanu, melno un krāsaino metāllūžņu pārstrādi un tirdzniecību, kā arī šķiroto atkritumu pieņemšanu un pārstrādi. Uzņēmums ir dibināts 1997.gadā, tā pamatkapitāls ir 5,214 miljoni eiro, bet īpašnieki - Deniss Zaicevs, Sergejs Zaicevs un Pjotrs Čerekovs, liecina informācija datubāzē «Lursoft».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu