Raidījums: Jaunizveidotais Būvniecības birojs metas tērēt naudu publicitātei

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Kaut gan jaunais Būvniecības valsts kontroles birojs nav līdz galam nokomplektēts, tas jau izvēlējies tērēt lielus līdzekļus, lai iepirktu sabiedrisko attiecību aģentūras pakalpojumus, ziņo LTV raidījums «De facto».

Vasarā atklātā konkursa procedūrā birojs izvēlējās aģentūru «Porter Novelli», kas par 29 000 eiro nodrošinās komunikācijas stratēģiju un publicitātes pasākumu plānu. Augusta sākumā birojs noslēdza ārpakalpojuma līgumu, kas paredz – gada laikā katru mēnesi gandrīz divus ar pusi tūkstošus eiro pārskaitīs komunikācijas aģentūrai.

Būvniecības birojā jau ir uz pilnu slodzi algots sabiedrisko attiecību profesionālis,

taču vadība apgalvo, ka šis darbinieks izstrādā mājaslapu un bez aģentūras piesaistes iztikt nevar.

Kaut gan birojam ir līdzekļi, lai iegādātos «pirmās nepieciešamības» tehnisko aprīkojumu, speciālistu, pēc pašu teiktā, trūkst. Bija plānots nākamgad aicināt darbā vairākus jaunus būvinspektorus. Birojā skaidro, ka tas, visticamāk, nenotiks – jo iestāde nesaņems pieprasīto papildu finansējumu.

«De facto» aprēķināja –

ar līdzekļiem, ko birojs iztērēs komunikācijas stratēģijai, pietiktu, lai vismaz gadu algotu vienu būvinspektoru.

To apstiprina arī birojā.

«Mūsuprāt, ir ļoti svarīgi tas, kādā veidā mēs informāciju sniedzam sabiedrībai un arī tālāk jau nozares speciālistiem, to nevar noniecināt,» intervijā LTV skaidro Būvniecības valsts kontroles biroja direktors Pēteris Druķis. «Sākuma brīdī mums ir īpaši svarīgi, kādā veidā mēs veidojam savu komunikāciju, nevis tad, kad esam sākuši kaut ko nepareizi komunicēt, un tad kaut ko sākt labot.

Negribu līdzināties sliktajiem būvniekiem, kas no sākuma būvē, tad zīmē dokumentāciju,» saka Druķis.

Sabiedrības par atklātību «Delna» direktors Gundars Jankovs sarunā ar «De facto» pauž, ka šāds iepirkums ir nelietderīga naudas izšķērdēšana. «Birojam būtu jārūpējas par kompetentu inspektoru piesaisti, kas kontrolē ēkas.

Iestāde ir izveidota, lai garantē drošas būves, un, tērējot naudu komunikācijai, mēs to nepanākam,»

pauž Jankovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu