Tukuma lidostai anulēts lidlauka sertifikāts; drošības iestādēm bažas par tās īpašniekiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Civilās aviācijas aģentūra ir anulējusi Tukuma lidostas («Jurmala Airport») operatoram «Tukums Airport» izsniegto lidlauka sertifikātu, pastāstīja Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs.

Viņš norādīja, ka sākumā lidlauka sertifikāts tika apturēts un pēc tam anulēts, jo

no drošības iestādēm saņemti atzinumi, ka daži lidostas īpašnieki vai patiesā labuma guvēji, vai vadošie darbinieki neatbilst likumam par aviāciju,

kas nosaka - attiecīgās personas var būt tikai tādas, kas ar savu uzvedību vai darbībām nerada draudus Latvijas valsts un sabiedrības drošībai, valsts demokrātiskajai konstitucionālajai iekārtai, valsts neatkarībai un teritoriālajai neaizskaramībai.

Gorodcovs minēja, ka gan lēmums par sertifikāta apturēšanu, gan lēmums par tā anulēšanu tika pārsūdzēts Ģenerālprokuratūrā, kas lēmumus atstāja negrozītus.

Pēc viņa teiktā,

patlaban uz Tukuma lidostu nedrīkst veikt starptautiskos lidojumus.

«Visi lidojumi ne no Latvijas tiek novirzīti uz starptautisko lidostu «Rīga», kur var tikt veikta pārbaude un tālāk var pārlidot uz Tukumu,» sacīja Gorodcovs. Savukārt vispārējās nozīmes aviācijas lidojumi savām vajadzībām lidostā nav aizliegti. Attiecīgā sertifikācija ir nepieciešama, ja ir vēlme nodarboties ar komercaviācijas lidojumu apkalpošanu Eiropas Savienībā.

Runājot par iespējām iegūt lidlauka sertifikātu, Gorodcovs atzīmēja - ņemot vērā, ka sertifikāts ir anulēts un patlaban ES ir stājusies spēkā speciāla regula, kas regulē civilo lidlauku sertifikāciju, tad atbilstoši tai iesniegums sertifikācijai ir jāiesniedz par jaunu.

Civilās aviācijas aģentūra lidlauka sertifikātu Tukuma lidostai anulēja šā gada 29.aprīlī.

2014.gadā «Tukums Airport» strādāja ar 51,7 tūkstošu eiro apgrozījumu un cieta 1,634 miljonu eiro zaudējumus.

«Tukums Airport» dibināts 2005.gadā. Pēc «Lursoft» datubāzes informācijas, kompānija pieder Engures novada domei (4,25%) un uzņēmumam «K.S.AVIA» (95,75%), kas savukārt pieder privātpersonām Sergejam Ščukinam (48,75%), Konstantīnam Soloduham (25%), Artjomam Soloduham (25%) un Irinai Ščukinai (1,25%)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu