«Laimai» pērn 7% apgrozījuma un krass peļņas sarukums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saldumu ražotāja AS «Laima» pagājušajā gadā strādājusi ar 10,01 miljona eiro apgrozījumu, kas ir 7% samazinājums salīdzinājumā ar 10,94 miljonu apgrozījumu 2013.gadā, liecina «Firmas.lv» informācija.

Tikmēr uzņēmuma peļņa pērn sarukusi līdz 343 328 eiro salīdzinājumā ar 5,75 miljonu peļņu iepriekšējā gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, finanšu rādītājus ietekmējuši tie paši faktori, kas Latvijas ekonomiku kopumā - negatīvā ģeopolitisko notikumu attīstība starp Eiropas Savienību un Krieviju, kā arī Krievijas noteiktās sankcijas, iedzīvotāju zemā pirktspēja un citi faktori.

Vienlaikus pagājušajā gadā tika veiksmīgi turpināta jaunās koncepcijas «Izvēlies mīlestību» ieviešana visos zīmolos, papildinātas produktu sērijas, kā arī virknei produktu nomainīts dizains.

«Laima» pērn izvērsusi eksportu vairāk nekā 37 pasaules valstīs, starp kurām ir ASV, Kanāda, Ķīna, Izraēla, Lielbritānija, Īrija, Krievija, Baltkrievija, Azerbaidžāna, Kazahstāna un Turkmenistāna. Eksports kopumā veido 15% no saražotās produkcijas

Pagājušajā gadā veiktas arī investīcijas iekārtu un tehnoloģisko procesu modernizācijā, kā arī darbu sāka «Šokolādes muzejs», kuru apmeklēja vairāk nekā 30 000 interesentu no 47 valstīm. Muzeja apgrozījums pārskata gadā sasniedza 301 000 eiro.

Savukārt šogad uzņēmums īsteno 700 000 eiro investīciju programmu fabrikas darbinieku darba apstākļu uzlabošanai un ražošanas procesa pilnveidošanai. Tāpat tiks paplašināta šokolādes tāfelīšu ražošana, par vairāk nekā vienu miljonu eiro iekārtojot divas jaunas produkcijas iepakošanas līnijas.

Uzņēmumā patlaban strādā apmēram 330 darbinieku.

Kā ziņots, «Laimas» īpašnieks kopš 2014.gada 26.augusta ir Norvēģijas kompānija «Orkla», kas iegādājās 100% kapitāldaļu arī pārējos kompānijas «NP Foods» uzņēmumos - AS «Gutta», SIA «NP Foods», AS «Staburadze», «UAB Margiris» un SIA «Detente» no uzņēmuma «Nordic Partners Foods Ltd», kura īpašnieki ir Latvijas investīciju kompānija «Nordic Partners» un Islandes fonds «BIL ehf».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu