Dūklavs Maskavā mēģinās panākt zivju produkcijas eksporta atjaunošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai apspriestu iespējas atjaunot Latvijas zivju produkcijas eksportu uz Krieviju, šodien Maskavā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), kā arī Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis tiksies ar Krievijas lauksaimniecības ministru Aleksandru Tkačevu, informēja Zemkopības ministrijā.

Tāpat plānota abu amatpersonu tikšanās arī ar Krievijas Federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta vadības pārstāvjiem.

«Ar Krievijas kolēģiem apspriedīsim jautājumus par Latvijā ražotās zivju produkcijas eksporta atjaunošanu uz Krieviju. Mūsu zivju pārstrādes uzņēmumi ir novērsuši visus Krievijas inspektoru veiktajā pārbaudē konstatētos pārkāpumus un nepilnības un ir gatavi turpmāk stingri ievērot Krievijas pārtikas drošuma un marķēšanas prasības, tajā skaitā arī attiecībā uz benzopirēna normas nepārsniegšanu,» pirms tikšanās norādīja PVD ģenerāldirektors.

Kā ziņots, Krievija 4.jūnijā noteica pagaidu ierobežojumus visas Latvijā ražotās zivju produkcijas ievešanai, skaidrojot šo lēmumu ar pārkāpumiem, kas konstatēti Krievijas pārtikas uzraudzības inspekciju laikā Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumos.

Uz svaigajām, saldētajām un atdzesētajām zivīm no Latvijas un Igaunijas jau tāpat attiecas importa aizliegums, ko Krievija noteica Eiropas Savienības (ES) pārtikas precēm, reaģējot uz Rietumu sankcijām, kas tika vērstas pret Maskavu pēc iebrukuma Ukrainā. Uz zivju konserviem šis aizliegums netika attiecināts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu