Diviem pasažieru pārvadātājiem draud licences atņemšana

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Par diviem pasažieru pārvadātājiem Valsts policija un Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienests ir iesūtījis vairākus lietas materiālus, un tiem draud licences darbības apturēšana, informēja Autotransporta direkcijā (ATD).

Attiecīgo uzņēmumu darbībā konstatēti pārkāpumi pasažieru pārvadājumu jomā.

Kā skaidro direkcijā, saskaņā ar Administratīvā procesa likumu pirms licences darbības apturēšanas Licencēšanas komisijai ir jāuzklausa pārvadātāju uzņēmuma pārstāvji, un Licencēšanas komisija ir uzaicinājusi attiecīgo uzņēmumu pārstāvjus uz komisijas sanāksmi šonedēļ un nākamnedēļ. ATD ir informējusi arī Valsts ieņēmumu dienestu par pārvadātāju veikto darbību.

ATD uzsver, ka saskaņā ar Valsts policijas un Kontroles dienesta darbinieku novērojumiem

nelegālo pasažieru pārvadātāju sniegto pakalpojumu apjoms ir samazinājies.

Kā ziņots, ATD ir vienojusies ar Valsts policiju un Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienestu par veicamajiem pasākumiem nelegālo pasažieru pārvadātāju aktivitāšu samazināšanai. ATD skaidro, ka, pamatojoties uz jaunajiem Ministru kabineta noteikumiem, ir vieglāk identificēt un sodīt nelegālos pārvadātājus.

8.jūlijā stājās spēkā valdības noteikumi, kas nosaka kārtību, kā tiek veikti iekšzemes pasažieru neregulārie pārvadājumi un kāda ir norēķinu kārtība par attiecīgajiem pakalpojumiem. Ja negodprātīgi pārvadātāji turpinās kropļot konkurenci sabiedriskā transporta pakalpojumu tirgū, uzdodoties par regulāro pārvadājumu veicējiem un neievērojot attiecīgos Ministru kabineta noteikumus, pārvadātāju licences darbība var tikt apturēta. Tas nozīmējot, ka pārvadātājs turpmāk nevarēs veikt nekāda veida pasažieru pārvadājumus.

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu