Itālijas saldējumu pārdevēji ļauj rezervēt saldējumu kādam svešiniekam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Viss sākās ar labo darbu - kafijas piedāvāšanu cilvēkiem, kuri to nevarēja atļauties, bet tagad simtiem saldējumu veikalu Itālijā piedāvā rezervēt saldējumu kādam, kurš to nevar atļauties.

Ideju par «rezervēto saldējumu» izdomāja asociācija «Salvamamme», kas palīdz trūcīgām ģimenēm un cer, ka mēnesi ilgstošajā akcijā palīdzēs bērniem, kuriem citādi kārums izpaliktu.

No uzņēmēju puses ir ļoti liela atsaucība - akcijai pieteikušies vairāki simti veikalu un kafejnīcu visā Itālijā.

Ideja ir ļoti vienkārša: klients apēd vienu saldējumu, bet samaksā par diviem, un otrais tiek pieturēts kādam, kurš nevar to atļauties, saņemot to par velti.

Tā ir sena tradīcija no Neapoles - pircējs uztic pārdevējam izlemt, kuram cilvēkam pienāktos šāda dāvana.

«Es esmu māte, un es zinu, kā es justos, ja nevarētu savam dēlam nopirkt saldējumu,» idejas atklāšanas pasākumā kādā Romas saldējumu veikalā teica kampaņas patronese, maliešu aktrise Jauma Djakīte.

«Viens mazs darbiņš, plus vēl viens darbiņš, plus vēl viens darbiņš kopā rada vienu lielu, labu darbu,» teica aktrise, kamēr ap viņu skraidīja priecīgi bērni ar saldējumiem rokās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu