«Swedbank» piešķir € 11 miljonu aizdevumu «Ķekavai» un «Lielzeltiņiem»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

AS «Swedbank» piešķīrusi vairāk nekā 11 miljonus eiro putnu gaļas ražotājiem AS «Putnu fabrika Ķekava» («Ķekava») un SIA «Lielzeltiņi», kas saņemto aizdevumu trīs gadu laikā izmantos putnu fermu renovācijai, gaļas pārstrādes rūpnīcas modernizācijai un jaunu iekārtu iegādei, informēja «Swedbank» valdes loceklis Reinis Rubenis.

«Ķekavai» piešķirti 9,48 miljoni eiro, savukārt ar to saistītajam uzņēmumam SIA «Lielzeltiņi» - 1,91 miljons eiro.

Investīciju prioritātes ir ražošanas modernizācija, biznesa procesu optimizācija un jaunu produktu izstrāde,

lai veicinātu uzņēmumu konkurētspēju gan vietējā, gan eksporta tirgos. Investīciju programma tiks īstenota nākamo trīs gadu laikā.

«Esam gandarīti būt kopā ar tik nozīmīgu Latvijas pārtikas industrijas dalībnieku un atbalstīt uzņēmumu tā attīstībā, kas dos pienesumu gan pašam uzņēmumam, gan valsts ekonomikai,» norādīja Rubenis.

Savukārt «Ķekavas» un «Lielzeltiņu» valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers sacīja, ka investīcijas palīdzēs palielināt ražošanas apjomus, veicināt efektīvu un vidi saudzējošu ražošanas procesu, kā arī palielināt produktu portfeli.

Jau iepriekš Vilcmeiers sacīja, ka abos uzņēmumos plānotas apjomīgas investīcijas.

«Augustā startēsim Lauku atbalsta dienesta projektos saistībā ar uzņēmuma modernizāciju. Savukārt Ekonomikas ministrijā esam iesnieguši pieteikumu par uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi, jo kopējās investīcijas pārsniedz 10 miljonus eiro, attiecīgi paredzot minētos atvieglojumus,» sacīja Vilcmeiers.

Kā ziņots, «Ķekava» pagājušā gada pirmajā pusgadā strādājusi ar 20,71 miljona eiro apgrozījumu un 1,68 miljonu eiro peļņu, liecina «Firmas.lv» informācija. 2013.gadā «Ķekavas» apgrozījums audzis par 15% - no 32 924 023 eiro 2012.gadā līdz 37 808 197 eiro pērn. Savukārt peļņa 2013.gadā sasniegusi visu laiku augstāko rādītāju - 5 216 560 eiro salīdzinājumā ar 717 196 eiro zaudējumiem iepriekšējā gadā.

«Ķekavas» akciju kontrolpakete pilnībā pieder Lietuvas holdingam «Linas Agro Group», kas 2013.gada vasarā parakstījis vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% «Ķekavas», 100% SIA «Broileks», 100% SIA «Cerova» un 100% SIA «Lielzeltiņi» akciju un daļu iegādi.

«Linas Agro Group» uzņēmumu akciju un daļu iegādei iztērēja ap 12,5 miljoniem eiro, prognozējot, ka iegādājamo uzņēmumu apgrozījums nākotnē sasniegs aptuveni 70 miljonus eiro gadā.

Holdingkompānijā «Linas Agro Group» iekļauti 28 Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Dānijas uzņēmumi. Kopš 2010.gada kompānija iekļauta NASDAQ OMX Viļņas biržā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu