Sporta preču milža «Sports Direct» veikalu Latvijā atvērs rīt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/SportsDirectUK

Latvijā pirmo britu sporta preču tirgotāja «Sports Direct» veikalu tirdzniecības centrā «Olimpia» plānots atvērt rīt, 1.augustā, informēja centra «Olimpia» direktore Zane Šulca.

Viņa gan neatklāj, cik lielas investīcijas tiek ieguldītas veikala izveidē Latvijā, taču atzīmē, ka «Sports Direct» veikala platība būs 1300 kvadrātmetri, kā arī to, ka

«Sports Direct» pārstāvis un veikala pārvaldītājs Latvijā būs sporta preču tirgotāja SIA «Sportland».

Šulca nevar vēl pateikt, cikos tieši notiks veikala atklāšana, bet atzīmē, ka informācija, kas saistīta ar veikala atklāšanu, tiks sniegta šodien. Ar uzņēmuma «Sportland» pārstāvjiem patlaban nav izdevies sazināties.

Iepriekš jau vēstīts, ka britu sporta apģērbu mazumtirdzniecības veikals «Sports Direct» pārstāv tādus zīmolus kā «Nike», «Adidas», «Puma», «Reebok», «Emporio Armani», «Calvin Klein», «Converse», «Diesel», «Jack and Jones», «Dunlop», «Crocs», «Lee Cooper» un daudzus citus.

«Esam pārliecināti, ka šis ir īstais brīdis «Sports Direct» veikala ienākšanai Latvijā, jo iedzīvotāji kļūst arvien aktīvāki, attīstās skriešanas un riteņbraukšanas kultūra, joga, nūjošana, skrituļslidošana, kā arī citi sporta veidi. Arī pašvaldības pievērš lielāku uzmanību infrastruktūrai, lai pilsētas kļūtu draudzīgākas sportistiem un aktīva dzīvesveida piekritējiem,» teica Šulca.

«Sports Direct» ir dibināts 1982.gadā Anglijā, kur tas ir vadošais sporta preču mazumtirgotājs ar vairāk nekā 270 veikaliem daudzās pasaules valstīs. «Sports Direct» grupas apgrozījums pērn bijis 3,7 miljardi eiro.

«Sports Direct» veikals Tallinā tika atklāts pērn oktobrī atvērtajā tirdzniecības centrā «Ülemiste».

Iepirkšanās centrs «Olimpia» pieder SIA «Real Invest», kas savukārt pieder Lietuvā reģistrētajai kompānijai «BPT Optima».

Kā ziņots, SIA «Sportland» dibināta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 187 972 eiro. «Sportland» pieder Igaunijas kompānijai «Sportland International Group».

«Sportland» apgrozījums 2013.gadā sasniedza 22 miljonus eiro, bet peļņa, salīdzinot ar 2012.gadu, pieauga 12 reizes, kopumā sasniedzot 836 833 eiro, liecina «Firmas.lv» informācija. «Sportland» mainījusi finanšu gadu, aģentūra LETA noskaidroja uzņēmumā. Turpmāk uzņēmuma pārskata gads būs 12 mēneši, kas sāksies katru gadu 1.maijā un beigsies nākamā gada 30.aprīlī. Līdz šim uzņēmuma finanšu gads ilga 12 mēnešus, kas sākās katra gada 1.janvārī un beidzās 31.decembrī. Kā liecina «Firmas.lv» informācija, uzņēmuma apgrozījums periodā no šī gada 1.janvāra līdz 30.aprīlim pērn bija 8,27 miljoni eiro, bet peļņa - 279 712 eiro.

Vadības ziņojumā par pirmajiem četriem mēnešiem pērn teikts, ka, salīdzinot ar tādu pašu periodu 2013.gadā, uzņēmuma apgrozījums ir pieaudzis. Tiesa, cik liels ir pieaugums, uzņēmums neatklāj.

«Sportland» periodā no 1.janvāra līdz 30.aprīlim pērn turpināja veikt pasākumus izmaksu optimizācijai un efektivitātes paaugstināšanai. Bet turpmākajā periodā no 2014.gada 1.maija līdz 2015.gada 30.aprīlim saistībā ar Latvijas ekonomiskās situācijas stabilizēšanos uzņēmuma darbībā galvenā uzmanība tika pievērsta saimnieciskās darbības efektivitātes paaugstināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu