Asociācija: pasažieru pārvadātājiem 2015.gads stabils; palīdz zemās degvielas cenas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Latvijas pasažieru pārvadātājiem 2015.gads līdz šim bijis stabils un pozitīva ietekme bijusi zemākām degvielas cenām nekā iepriekšējos gados, pastāstīja Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas (LPPA) direktors Ivo Ošenieks.

Viņš norādīja, ka situācijā sektorā gada pirmajā pusē bijusi stabila. Pārvadāto pasažieru skaitā vērojams kritums, taču pozitīvs efekts bijis zemākām degvielas cenām nekā iepriekšējos gadus, un arī ar zaudējumu segšanu pārvadātājiem viss bijis pozitīvi. Tiesa gan,

papildu līdzekļi gada beigās komersantiem, visticamāk, būs nepieciešami tāpat.

Pēc Autotransporta direkcijas aprēķiniem, tie varētu būt aptuveni 700 tūkstoši eiro.

Ošenieks gan piebilda - ja degvielas cenas turpinās kristies starptautisko notikumu ietekmē un būs veiksmīga cīņa ar neregulārajiem pārvadātājiem,

gada beigās nepieciešamais līdzekļu apmērs varētu būt mazāks nekā 700 tūkstoši eiro.

Pēc asociācijas direktora teiktā, lai arī pašreizējām degvielas cenām uz nozari ir kopumā pozitīvs efekts, tomēr ir arī negatīvs aspekts -

iedzīvotāji zemo degvielas cenu iespaidā vairāk sākuši izmantot privāto transportu,

kas ietekmē pasažieru apgrozījumu nozarē.

Pēdējos gados pārvadāto pasažieru skaita kritumus mērāms 6-7% apmērā ik gadu. Ošenieks pauda cerību, ka uz pārvadāto pasažieru skaita dinamiku pozitīvs efekts būs cīņai ar neregulārajiem pārvadātājiem, iedzīvotājiem mazāk nekā iepriekš sākot izmantot neregulāros pārvadātājus un pārsēžoties uz regulārajiem.

LPPA direktors atzina, ka pagaidām atsauksmes par jauno darbību regulējumu neregulārajiem pārvadātājiem un tā kontroli nav bijušas, jo vēl nav pagājis pietiekami ilgs laiks.

Asociācijas mērķis ir veicināt un saglabāt pasažieru pārvadājumus, kā arī darboties pasažieru autopārvadājumu attīstībā un to efektivitātes paaugstināšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu