«Pasažieru vilciens» pirmajā pusgadā nopelna 0,7 miljonus eiro; apgrozījums pieaug

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

AS «Pasažieru vilciens» (PV) šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 31,226 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 15,9% vairāk nekā pērn šajā laika periodā, bet uzņēmuma peļņa sasniedza 0,7 miljonus eiro pretēji zaudējumiem pērn, informēja PV Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Egons Ālers.

«Pozitīvie finanšu dati, kurus uzņēmums uzrāda jau otro ceturksni, skaidri norāda, ka situācija uzņēmumā ir stabilizēta.

Mazinās temps, kādā sarūk pasažieru skaits.

Mums ir izdevies būtiski samazināt uzņēmuma izmaksas, ievērojami uzlabot resursu izmantošanas efektivitāti, izstrādāt atjaunotu uzņēmuma darbības stratēģiju - tas arī ir ļāvis PV atgriezties pie peļņas,» atzīmēja PV valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns.

Ālers informēja, ka

maksas pasažieru skaits 2015. gada pirmajā pusgadā bija par 2,2% mazāks nekā 2014.gada pirmajā pusgadā.

Gada pirmajā ceturksnī šis samazinājums bija 3,4%. Savukārt PV sniegto pakalpojumu nodrošināšanas izmaksas salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn ir samazinājušās par 914 938 eiro.

Pērn PV pirmajā pusgadā strādāja ar 26,952 miljonu eiro apgrozījumu un cieta četru miljonu eiro zaudējumus. Savukārt pērn PV strādāja 61,732 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,9% mazāk nekā 2013.gadā, bet uzņēmuma zaudējumi saruka 3,9 reizes - līdz 1,088 miljoniem eiro.

PV ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās Latvijas dzelzceļa kompānijas «Latvijas Dzelzceļš» veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija «Latvijas Dzelzceļa» meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu