Asociācija: kartupeļu ražas apmērs šogad Latvijā būs iepriekšējā gada līmenī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kartupeļu ražas apmērs šogad Latvijā būs iepriekšējā gada līmenī, prognozēja Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle.

«Kartupeļi šogad ir gana smuki. Ir atšķirības pa reģioniem, kur ir bijuši, piemēram, sausuma periodi, bet daudzviet [kartupeļu lakstiem] apakšā ir ļoti smuks bumbuļu skaits. Sliktai ražai pagaidām nav pamata, šogad tīri labas varētu būt ražas,» sacīja Kraukle, piebilstot, ka šogad ražas apmērs būs ne sliktāks kā pagājušā gada līmenī.

Viņa arī norādīja, ka

laika apstākļu dēļ šogad nav padevušās kartupeļu rekordražas.

«Rekordražu noteikti nav, jo, pirmkārt, kartupeļi ir vēlu stādīti un, otrkārt, daudzviet ir bijuši sausuma periodi,» atzina asociācijas vadītāja, piebilstot, ka ir arī atsevišķi lauki, kuros raža padevusies labāka nekā pērn, bet, kopumā vērtējot, Latvijā vidēji ir aizmeties optimāli labs bumbuļu skaits.

Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja arī norādīja, ka pa

tlaban jau ir sākusies agro kartupeļu šķirņu rakšana.

«Tie, kam ir agrās šķirnes, kaut kāda daļa jau rok. (..) Ir speciālas šķirnes un tās plānots sākt rakt augusta otrajā pusē,» sacīja Kraukle.

Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības mērķis ir apvienot kartupeļu audzētājus un pārstrādātājus, lai koordinētu biedrības biedru savstarpējo darbību kopīgu interešu aizstāvēšanai, veicinātu sadarbību, tirgus attīstību un iekšējā tirgus aizsardzību, kā arī, lai pārstāvētu savu biedru intereses attiecībās ar valsts varas, pārvaldes un citām institūcijām Latvijā un ārzemēs, kuru darbība ietekmē biedrības biedru intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu