Gaļas liellopu audzēšanā Latvijā šogad vērojama neliela izaugsme

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Gaļas liellopu audzēšanā šogad Latvijā vērojama neliela izaugsme, pastāstīja Latvijas Gaļas un piena šķirņu liellopu audzētāju asociācijas vadītājs Mārtiņš Vāgners.

«Tas, kas ir saistīts ar piena lopkopību - tur nav nekā rožaina, jebkurā gadījumā situācija ir diezgan saspringta. Protams, jāskatās, kā tas viss attīstīsies. Ja runājam par gaļas liellopiem, tad viennozīmīgi neliela izaugsme ir vērojama, bet arī ne milzīga,» sacīja Vāgners, piebilstot, ka par pāris procentiem ir pieaugusi augstākās kvalitātes gaļas iepirkumu cena un līdz gada beigām tā varētu palielināties vēl mazliet.

Tāpat Latvijā esot pieaudzis kvalitatīvi audzētu liellopu skaits, kā arī uzlabojusies liellopu gaļas kvalitāte. «Zemnieku saimniecības sāk pārorientēties un ražot kvalitatīvo gaļu, turēt dzīvniekus atbilstošos apstākļos, kvalitatīvāk barot, līdz ar to īsākā periodā [var] sasniegt labāku efektu, lai vieglāk un labāk [produkciju] pārdotu,» teica Vāgners.

Latvijas Gaļas un piena šķirņu liellopu audzētāju asociācija ir reģistrēta 2010.gadā un tās mērķis ir profesionālo interešu pārstāvībai apvienot gaļas un piena šķirņu liellopu audzētājus un sekmēt gaļas un piena šķirņu liellopu ganāmpulku attīstību Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu