«Latgales dārzeņu loģistika» plāno sertificēt produkciju bez pesticīdiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Dārzeņu audzētājs, siltumnīcu kompleksa «Mežvidi» īpašnieks «Latgales dārzenu loģistika» plāno iegūt sertifikātu, kas apliecinātu dārzeņu audzēšanu bez pesticīdiem, pastāstīja uzņēmuma līdzīpašnieks Edgars Romanovskis.

Viņš norādīja, ka «Latgales dārzeņu loģistika» audzē produkciju, neizmantojot ķīmiskos augu aizsardzības līdzekļus, pesticīdus, un strādā pie tā, lai šo procesu sertificētu. «Pašreiz mēs diskutējam ar kolēģiem, nozaru organizāciju un ministriju pārstāvjiem, kādā veidā būtu iespējams šo faktu objektīvi apstiprināt un attiecīgi mēs par to varētu informēt pircējus - jūs pērkat «Mežvidu» tomātus un zināt, ka tur nav lietoti pesticīdi,» sacīja Romanovskis.

Viņš piebilda, ka iespēja sertificēties būtu aktuāla arī citiem Latvijas dārzeņu audzētājiem. «Tas mūsu audzētājiem būtu ļoti aktuāli, runāsim par to ar mūsu asociāciju «Latvijas Dārznieks» un arī Zemkopības ministriju, kā arī Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociāciju. Tā būtu, es domāju, arī iespēja mūsu audzētājiem,» teica «Latgales dārzeņu loģistikas» līdzīpašnieks.

Pēc viņa teiktā, atteikšanās no pesticīdu lietošanas gan ir smags agronomisks darbs tāpēc, ka jāuztur labs mikroklimats un jābūt ļoti labam stādu materiālam, kā arī jāizmanto ārzemju kolēģu padomi, tomēr Latvijā pieaugot pieprasījums pēc ekoloģiski tīras produkcijas.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «Latgales dārzeņu loģistika» 2013.gada sākumā izveidoja siltumnīcu kompleksu ķekaru tomātu audzēšanai, kurā ieguldīti 1,5 miljoni eiro. Siltumnīcu kompleksa kopējā platība ir 5360 kvadrātmetru, no kuriem piecus tūkstošus kvadrātmetru aizņem audzēšanas platība.

Pērn «Latgales dārzeņu loģistika» strādāja ar 604,5 tūkstošu eiro apgrozījumu un 203,7 tūkstošu eiro zaudējumiem.

«Lursoft» dati liecina, ka uzņēmums «Latgales dārzeņu loģistika» ir dibināts 2007.gadā. Uzņēmuma īpašnieki ir Romanovskis (90%) un kompānija «Aiva G».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu